Entrikalı Dolap kahkahaya boğdu

Entrikalı Dolap Komedyası önceki gün saat 19.30’da Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu.

GÜNDEM 22.12.2013 15:29:00 0
 Entrikalı Dolap kahkahaya boğdu
YÜZLERCE VATANDAŞ İZLEDİ
 
Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde Çerkezköy Belediyesi tarafından organize edilen Entrikalı Dolap Komedyası tiyatro severlerle buluştu. Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu ekibi tarafından oynanan iki perdelik oyun beğeni ile izlendi. Yunus Emre Gümüş’ün yazdığı oyunda,  Adullah Şahin, Çiğdem Tunç, Tolga Savacı, Yusuf Atala, Ali Yalı, Gökçeçiçek Özülkü,  Deniz Değirmenci, Arzu Parlatan, Emin Özbey ve Kamuran İnselel rol aldı. Tiyatro oyununu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Çerkezköy Emlakcılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve yüzlerce vatandaş izledi.  
 
 
KONUSU ÇIKAR İLİŞKİLERİ
 
Yönetmenliğini Abdullah Şahin’in yaptığı oyunun konusu bir evde yaşanan çıkar ilişkilerini içeriyor.  Yaşlı annesinin öldüğünü sanan kızı, emekli maaşını çekmek için annesini dolaba saklayarak bankaya gider ve annesinin maaşını çeker. Bu sırada eve giren iki hırsız dolabı açtıklarında yaşlı kadınla karşılaşır. Hırsızlardan biri yaşlı kadının başına sert bir cisimle vurur. Kadını kendilerinin öldürdüğünü sanan hırsızlardan sonra eve kadının damadı, komşusu ve bir pazarlamacı gelir. Gelişen olaylar sonucunda yaşlı kadının ölümünden kızı kendisini sorumlu tutarken, damadı ve hırsızlar da yaşlı kadını kendilerinin öldürdüklerini düşünür.
 
OYUNCULARA ÇİÇEK SUNDULAR
 
Tiyatroseverleri kahkahaya boğan ve yoğun bir aksiyona sahne olan Entrikalı Dolap Komedyası oyunu sonrasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem oyunculara çiçek sundu. Kaymakam Kubilay ve Belediye Başkanı Ertem daha sonra tiyatro oyuncuları ile el ele vererek izleyicileri selamladı.
 
Haber / Asim YAVUZ