Sular artık temiz akacak

Büyükşehir yapılanması kapsamında Çerkezköy’den ayrılarak Kapaklı’ya bağlanan Pınarça Köyü’nde vatandaş su deposunun kirliliğinden dert yandı.

GÜNDEM 20.12.2013 17:25:00 0
 Sular artık temiz akacak
SULAR KİRLİ AKIYOR
 
Pınarça Köyü muhtarlığı uzun zamandır bakımı yapılmadığı için kirlenen ve köydeki hanelere suyun kirli akmasına neden olan su deposunun temizletilmesi için çareyi Kapaklı Belediyesi’ne başvurmakta buldu. Konuyla ilgili şikâyetini Kapaklı Belediyesi yetkililerine anlatan Pınarça Köyü sakinleri, sorunlarının en kısa zamanda çözülmesini istedi.
 
UZUN YILLARDIR TEMİZLENMEDİĞİ TESPİT EDİLDİ
 
Şikayet üzerine harekete geçen Kapaklı Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü personelleri, Pınarça Köyü’ne giderek bahse konu su deposunda incelemelerde bulundu. 150 tonluk ayaklı su deposunun uzun yıllardır temizlenmediğini tespit eden ekipler, bunun sonucu olarak köye verilen içme suyunun kirlendiğini ifade etti. Pınarça Köyü’ne temiz içme suyu verilebilmesi için kısa sürede ayaklı su deposunun temizlik çalışmalarına başlayan Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, 16 Aralık Pazartesi günü başlayan çalışmaların 19 Aralık Perşembe günü tamamlandığını ve yeniden köy halkının hizmetine sunulduğunu ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ