Minik göçmenler için program düzenlendi

Uluslararası Kaçak Göçmenler Günü dolayısıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından göçmen çocuklara yönelik

GÜNDEM 19.12.2013 14:28:00 0
 Minik göçmenler için program düzenlendi
MÜLTECİLERİN SORUNU DÜNYANIN SORUNUDUR
 
18 Aralık Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan çocuk göçmenler için etkinlikler yapıldı. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Hayat Boyu Öğrenme Programı, Avrupa Entegrasyonu için Etkin Yöntemler, Grundvig Öğrenme Ortaklığı projesi kapsamında, Geri Gönderme Merkezi'nde bulunan mülteci çocuklar ziyaret edilerek hediyeler verildi. Programa Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve projede görevli öğretmenler katıldı. Programda konuşan Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, mültecilerin sorununun dünyanın sorunu olduğunu belirterek, "Dünyadaki bir takım hareketlilikten dolayı bu gelişmeler yaşanıyor. İnsan oldukları için en iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz. Sayın Valimizin, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla etkinlik yapıyoruz ve devamını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
BURADA TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERİYORLAR
 
Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Milli Eğitim Edirne İl Müdürü Hüseyin Özcan, "Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi'nin amacı AB ülkelerinde göçmenlerin ve dezavantajlı gruplarla birlikte neler yapıldığı, yapılabileceği noktasında çalışma ziyaretleri olmuştu. Birkaç tanesine ben de katılmıştım, oradan heyetler geldi. Ben özellikle Emniyet Müdürümüz Cemil Ceylan'a ve Geri Gönderme Merkezi Müdürü Selçuk Öztürk Bey'e teşekkür ediyorum. Çünkü biz proje ziyaretinde mültecilerin geri gönderme merkezinin çok insani koşullarla, insan değer verdiği yaklaşımla hizmet verdiğini söyleyebilirim. Burada Türk misafirperverliğini gösteriyorlar" diye konuştu. Proje kapsamında gelen 10 kişilik öğretmen ekibi de çocuklara deneyler yaparak, hediyeler verdi. Geçtiğimiz yıl Anadolu Öğretmen Lisesi'nin katkılarıyla oluşturulan sınıfta bulunan göçmen çocuklara yönelik etkinlik düzenlediklerini ifade eden Özcan, "Bir anlamda hediyeleşme, bir takım eğlenceli etkinlik yapma konusunda proje ekibimiz, onlarla vakit geçirerek ikramlarda bulunacaklar. Hem de bu etkinlikle bugüne dikkat çekmiş olacağız" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ