Malkara Belediyesi iddiaları yalanladı

Malkara Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada ‘sokak köpeklerinin bakımsızlıktan öldüğü’ konusundaki iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada, “Bu haber sitelerinde yayÄ

GÜNDEM 19.12.2013 12:41:00 0
 Malkara Belediyesi iddiaları yalanladı
HAYVANLARIN BAKIMLARI VETERİNE HEKİMİMİZ TARAFINDAN YAPILIYOR
 
Bahse konu haber sitelerinde yayınlanan resimlerdeki köpeklerin bizzat veteriner hekim tarafından kontrol edildiği ifade edilen toplantıda köpeklerin ölümünün soğuk ve açlıktan değil, diğer enfeksiyonlara bağlı ölümler olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Malkara Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Belediyemiz çevre ve hayvan sağlığına gereği kadar önem vermektedir. Geçici hayvan barınağı, yer tahsisi ile ilgili bürokratik engeller yüzünden yavaş ilerlediğinden, geçici kullanım izni yeni alınmıştır. Buna rağmen derhal ilgili alan tesviye edilerek yolu yapılmış, tel örgü ile çevrelenerek, su hattı çekilmiş, kapısı takılmış, suluk ve yemlikleri yapılmıştır. Diğer işlemler hava koşulları ve maddi imkânlar çerçevesinde devam etmektedir. Ayrıca hasta sokak hayvanlarının bakımı da belediyemiz veteriner hizmetleri birimi tarafından ücretsiz yapılmaktadır” denildi.
 
YİYECEKLER BELEDİYE TARAFINDAN TEMİN EDİLİYOR
 
Malkara’da ilçenin muhtelif yerlerinde sokak hayvanları için üç adet besleme noktasına yemeklikler ve suluklar konulduğu ifade edilen yazılı açıklamada, “Belediyemiz tarafından yiyecekleri temin edilerek sokak hayvanlarının beslenmeleri sağlanmaktadır. Sonuç olarak, istemesek de hayvan ölümleri olmakta, ancak belediye olarak biz elimizden gelen hizmetleri yapmaktayız. Suçlamalarda bulunanlar, kişileri ve kurumları karalamadan önce konu hakkında gerekli bilgileri almaları gerekmektedir” denildi.
 
Haber / Emine LALE