Çorlu’ya 3 park daha kazandırıldı

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçenin üç mahallesinde birer semt parkı yaparak Çorluluların hizmetine sundu.

GÜNDEM 19.12.2013 12:37:00 0
 Çorlu’ya 3 park daha kazandırıldı
BİN 431 ADET ÇALI DİKİLDİ
 
Çorlu Belediyesi tarafından Muhittin Mahallesi Bağlariçi 2. Sokak’ta, bin 15 metrekare alana sahip Levent Parkı’na kondisyon alanı, çocuk oyun alanı, oturma dinlenme alanları ve yürüyüş yolları yapılarak hizmete sunuldu. Belediye ekileri bununla birlikte bahse konu parkta 72,5 metrekarelik alana 6 adet fitness aleti, 180 metrekare çocuk oyun alanına 1 adet iki kuleli oyun grubu ve 1 adet de dörtlü tahterevalli montajı yaptı. Oyun grupları ve kondisyon alanlarının zeminlerini 253 metrekare kauçukla kaplayan ekipler, oturma alanlarına 10 adet renkli ayaklı beyaz bank montajı yaptı. Park alanına toplam bin 431 adet çalı dikildi.
 
BİN 826 METREKARE ÇİM SERİLDİ
 
Çorlu’nun Esentepe Mahallesi’ndeki otopark arkasında bulunan park alanında da yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde kondisyon alanları, çocuk oyun alanları, oturma dinlenme alanları ve yürüyüş yolları yapan Belediye ekipleri, çalışmalarını tamamlayarak bu parkı da halkın hizmetine sundu. Parktaki 127 metrekarelik kondisyon alanında 14 adet fitness aleti, 643 metrekare çocuk oyun alanında ise 1 adet iki kuleli komando merdiveni ve 1 adet de iki kuleli olmak üzere toplam 2 adet oyun grubu yapan ekipler, ayrıca 1 adet ikili salıncak, 1 adet dörtlü salıncak, 1 adet ikili tahterevalli, 1 adet dörtlü tahterevalli montajı gerçekleştirdi. Oyun grupları ve kondisyon alanlarının zeminleri ise 771 metrekare kauçukla kaplandı. Ayrıca oturma alanlarına 1 adet kamelya ile 11 adet renkli ayaklı beyaz bank montajı yapıldı. Parkta toplam bin 826 metrekare çim serimi yapıldı ve 273 adet çalı dikilerek yeşillendirildi.
 
KAUÇUKLA KAPLANACAK
 
Kazımiye Mahallesi Barbaros Caddesi’nde bulunan 2bin 770 metrekarelik park alanı üzerinde kondisyon alanı, çocuk oyun alanı, oturma dinlenme alanları ve yürüyüş yolları yapan Çorlu Belediyesi ekipleri, parkta 93 metrekarelik kondisyon alanına 10 adet fitness aleti, 198 metrekare çocuk oyun alanına 1 adet iki kuleli oyun grubu montajı gerçekleştirdi. Oyun grupları ve kondisyon alanlarının zeminlerinin kauçukla kaplanacağını ifade eden belediye yetkilileri, oturma alanlarına 6 adet renkli ayaklı beyaz bank montajı yaptı. Söz konusu parkta toplam 255 metrekare çim serimi yapıldı ve 10 adet ağaç ile 681 adet çalı dikildi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN