Ertem, “Korsanların gözünün yaşına bakılmayacak”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün saat 12.00’da Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli ile yönetim kurulu üyeleri Aşkın Gündoğdu, Cemal Buzkuş, Y

GÜNDEM 18.12.2013 17:55:00 0
 Ertem, “Korsanların gözünün yaşına bakılmayacak”
ÜYELERİMİZE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ
 
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma Derneği olarak ilçede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Fikret Tanyeli, üyeleri tek çatı altında topladıklarını ifade etti. Farklı illerden kişilerin dernek çatısı altında uyumlu bir şekilde çalıştıklarına dikkat çeken Tanyeli, “Biz derneğimize ve üyelerimize sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi. Dernek üyelerinin S plaka konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade eden Tanyeli, “Çerkezköy Belediye Meclisi S plaka sayısını 1000 ile sınırladı. Konuyu arkadaşlara izah ettim. Yaşanan sıkıntılarla alakalı sizinle görüşmek istedik” dedi. 
 
250 TANE BELGEMİZ VAR
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Meclisimizin aldığı karar neticesinde S plaka sayısı 1000 ile sınırlandırıldı. Bu nedenle S plaka sayısı 1001 olmayacak” dedi. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulması ve ortak karar alınması halinde sayıyı 300 daha arttırabileceklerini ifade eden Ertem, “Biz belediye olarak yol güzergah belgesi veriyoruz. Şimdiye kadar 750 tane verdik. Bütün evraklarını tamamlamış bu anlamda bir eksikliği olmayan kişi dosyayı getirir ve benden yol belgesini alır. 250 tane belgemiz var. Gelsinler bizden alsınlar” ifadelerini kullandı. Yol güzergah belgesi almada S plakaların öncelik hakkı olduğunu söyleyen Ertem, “Hiçkimse ilçedeki herhangi bir fabrika ile anlaşmadan belediyeden yol güzergah belgesi alamaz. S plakalıların önceliği var. Fakat S plakalı araç gelmiyorsa normal plakalı geldiğinde ona yol belgesi veririz. Meclisten ve valilikten aldığımız karar ile bin kotası dolduktan sonra kim gelirse gelsin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
SORUMLULUĞUMUZDAKİ GÜZERGAHLARIN TAKİBİNİ YAPACAĞIZ
 
Yol belgesi almayan korsan servis araçlarının ilçede faaliyet gösterdiğini ifade eden Dernek Üyesi Aşkın Gündoğdu, “S Plakası olup da yol belgesini almayan, ilçede korsan faaliyet gösterenler de var” dedi. Korsan konusunda Zabıta Müdürlüğü’ne talimat verdiğini belirten Başkan Ali Ertem, “Bu haftadan itibaren bizim sorumluluğumuzdaki güzergahların takibini yapacağız. Yol belgesi olmadan çalışanlar hakkında işlem yapılacaktır. Emniyet Müdürlüğü de bu işi yapanlara gereken cezai işlemi uygulayacaktır. Gözümüzden kaçan bir şey olursa bununla ilgili bize ihbarda bulunun. Biz de gerekli işlemleri yapalım” dedi.
 
DERNEĞİNİZE ÜYE OLANLARIN İÇERSİNDE DE KORSAN ÇALIŞANLAR VAR
 
Korsan servis taşımacılığının cezasının çok ağır olduğunu söyleyen Ali Ertem, “Kim bu işi yapıyorsa onun gözünün yaşına bakmayız. Eğer burada korsan çalıştıran kişi sizden birisi olursa ve ben öyle olduğunu da biliyorum. Onların da gözünün yaşına bakmam. Sizin derneğinize üye olanların içersinde de korsan çalışanlar var. Bunları bulmak da sadece Belediye ve Emniyete düşmez. Siz neden bunu çözmüyorsunuz. Bunları hep birlikte çözmek için temel atmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
YOL BELGESİ VERMEZSEM FABRİKA DA İŞÇİ TAŞIYAMAZ
 
Gerçekleştirecekleri bir toplantıda yol güzergah belgesi olmayan üyeleri en kısa sürede belgelerini almaları konusunda uyaracaklarını ifade eden Dernek Başkanı Fikret Tanyeli, “Biz üstümüze düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız” dedi. Şu an itibari ile belediyede boşta 249 adet yol güzergah belgesi kaldığını söyleyen Ali Ertem, “S Plakalılar gelip müracaatlarını yapıp belgelerini alsınlar. Eğer gelmiyorlarsa, niye bu yol belgesi normal plakaya veriliyor diye eleştiri yapmasınlar. Yol belgesi vermezsem fabrika da işçi taşıyamaz. Gelin öncelik sizdedir. Almıyorsanız hiç kusura bakmayın, başkası alır” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ