Orhan, “Parti değil zihniyet değişmelidir”

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, önceki akşam gerçekleştirilen yılın son istişare toplantısında üyeleri ile bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi.

GÜNDEM 18.12.2013 15:28:00 0
 Orhan, “Parti değil zihniyet değişmelidir”
TOPLANTININ TAMAMI BASINA AÇIK GERÇEKLEŞTİRİLDİ
 
Dün saat 19.00’da Pembe Köşk Düğün Salonu’nda yapılan istişare toplantısında Kasım ayı faaliyetleri masaya yatırıldı. Gelecek ay için yapılması gereken çalışmalar konusunda da fikir alış verişinin yapıldığı toplantının tamamı, Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından yapılan istişare toplantılarının aksine basına açık şekilde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kasım ayı içerisinde teşkilatın yapmış olduğu çalışmalar konusunda partilileri bilgilendirdi. Ali Osman Orhan, “Hayır Çarşısı ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Cuma günü saat 11.00’da açılacak. Üye çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kasım ayında yaptığımız üye çalışmaları sonucunda on bin civarında bir üyeye sahip olduk” diye konuştu.
 
31 MART’TA KAPAKLI VE BÜYÜKŞEHİR’DE BİR DEÐİŞİM YAŞANACAKTIR
 
AK Parti İlçe Kadın Kolları üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ali Osman Orhan, “Gerek ana kademe, gerekse Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımıza mensup arkadaşlarımıza üstün gayretleri nedeni ile teşekkür ediyorum. Kapaklı’da yapılan anketlerde AK Parti’nin açık ara önde olduğu gözlemlenmektedir. Zihniyet değişimi olmalıdır. Partinin değişmesi, kişinin bir başka parti de siyaset yapması o kadar önemli değildir. Önemli olan kişinin zihniyetinin değişmesidir. 31 Mart’ta Kapaklı ve Büyükşehir’de bir değişim yaşanacaktır.  Bu değişim kendi halinde gerçekleşmeyeceği için herkes üzerine düşen sorumluluğu layıkı ile yerine getirmelidir” ifadelerini kullandı.
 
HERKES GÖREVİNİ SON DAKİKAYA KADAR EN GÜZEL ŞEKİLDE YAPMAKLA SORUMLUDUR
 
AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tahir Eke ise, seçimlerde sandıklara sahip çıkılmasının seçim çalışmalarının esasını teşkil ettiğini belirtti. Eke, “Seçimi kazanabilmek için resmi sonuçların açıklanacağı zamana kadar görevli kişilerin görevlerinin başında kalması gerekir. Bugüne kadar yapılmış olan yanlışlardan biri de budur. Sandık görevlileri, seçim sonuçları seçim kurulunun tutanaklarına işlenmeden önce görev yerlerinden ayrılmamalıdır. Bu konuda herkes görevini son dakikaya kadar en güzel şekilde yapmakla sorumludur” dedi.
 
AK PARTİ ÜZERİNDEN HESAP YAPACAKLAR
 
AK PArti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aygün de, aday belirleme sürecinin sonlarına gelindiğini belirterek, bundan sonraki süreçte yollara düşeceklerini hatırlattı. Aygün, “Sadece İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı değil, partide görevi olan ya da olmayan herkes adayın belirlenmesinden sonra gece gündüz demeden yoğun bir çalışmanın içerisine girecektir. Şehrini ve milletini seven herkes bu konuda sorumludur. İnşallah Kapaklı Belediyesi’ni AK Parti belediyeciliği ile buluştururuz. Bu yalnızca bir belediye seçimi değildir. Bu seçim ülkemizin istikbalini belirleyecek olan büyük bir seçimdir. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan mahalli seçimler, daha sonraki seçimlere referans olacaktır. Cumhurbaşkanlığı ve sonra da genel seçimleri hesaba kattığınızda durmadan çalışmamız gerektiği sonucu çıkmaktadır. Yerel seçimlerde başarı gösteremezsek bugün ortalığı hiçbir şey yokken birbirine katan baronlar, AK Parti üzerinden hesaplar yapacaklardır” diye konuştu.
 
HERKESİN AYNI FİKRE SAHİP OLMASINI BEKLEYEMEYİZ
 
Teşkilatlarda hiç kimsenin kendi isteği doğrultusunda hareket etme lüksüne sahip olmadığını sözlerine ekleyen Aygün, “10 bin
üyenin on bininin de aynı kişiyi aday olarak önermesi mümkün değildir. Herkes bir başkasının aday olmasını isteyecektir. İstemek başka bir şey yapmak başka bir şeydir. Herkesin aynı fikre sahip olmasını bekleyemeyiz. Çıkan karara herkes saygı duyup, aday için çalışmalarını sürdürmek zorundadır. Kazanmak için yapmamız gereken tek şey Genel Merkezin onayladığı aday için gece gündüz demeden çalışmaktır” ifadelerini kullandı.
 
BEÐENMEYEN İSTİFA EDER
 
Tek amaçlarının Kapaklı ve Büyüksehiri almak olduğuna vurgu yapan Aygün, “Lütfen Kapaklı’yı sol zihniyete teslim etmeyin. Sol zihniyeti Çorlu da biliyor Tekirdağ da biliyor. Sol zihniyeti bütün Türkiye biliyor. 70’li yılları yaşayanlar sol zihniyeti en iyi bilenlerdir. Tekirdağ’ı kaybedersek bize yazık olur.  Bazı ilçelerde aday adayları için buralı, şuralı şeklinde değerlendirmeler yapıldığını duyuyoruz. Hiç kimse doğmadan önce nerde doğacağını belirleme şansına sahip değildir. Adayı beğenmeyen ve o aday için çalışmayacak olanlar için bir zorlama söz konusu değildir. Gördüğüm lüzum üzerine görevimden istifa ediyorum yazması kâfidir. Daha sonra kişi istediği aday ya da parti için çalışabilir” uyarısında bulundu.
 
MÜTEAHHİTLERİN BELEDİYESİ
 
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde vatandaşlara söz hakkı verildi. Ramazan Çevik adlı vatandaş, inşaat ruhsatlarında sıkıntılar yaşadığını AK Parti’nin kazanması halinde belediyenin çalışmaları konusunda iyileştirmeler yapmasını istedi. Çevik, “Bugüne kadar Kapaklı’da bulunan arsalar birilerine tahsis edildi. Yani Kapaklı Belediyesi’ni müteahhitler yönetiyor. AK Parti’nin kazanması halinde belediyenin adil bir şekilde hizmet vermesini istiyoruz” diye konuştu. AK Parti İstişare Toplantısı’na AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aygün, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan,  AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları ve AK Partili vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ