Vatandaş pazardan eli boş dönüyor

Kış aylarının gelmesi ve hava şartlarının iyice kötüleşmesi ile birlikte balık fiyatları yine yükseldi. Balıkçıların denize açılamaması nedeni ile fazla balık tutulamaması, tüm bölged

GÜNDEM 17.12.2013 15:49:00 0
 Vatandaş pazardan eli boş dönüyor
FİYATLAR YÜKSELDİ
 
Şiddetli rüzgar nedeni ile balıkçılar denize açılmıyor. Bu durum balıkçıların yeteri kadar balık tutamamasına neden olurken, geçim derdine düşen balıkçılar çareyi fiyat yükseltmekte görüyor. Balık fiyatlarının bu şekilde yükselmesi, satışları olumsuz etkiliyor. Çerkezköy Balık Pazarı’na gelen vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeni ile pazardan eli boş ayrılırken, bazı vatandaşlar ise almayı planladığı balık miktarının neredeyse yarısı kadarını alabiliyor.
 
BUGÜNLERDE BALIĞA ÇIKILAMIYOR
 
Balık tüketimi için en uygun zaman diliminin içinde bulunduğumuzu ifade eden Balıkçı esnafı, “Balık avı, tamamen hava şartlarına bağlıdır. Havanın rüzgarlı olduğu dönemlerde balıkçılar ava çıkamıyor. Bu durum dolayısıyla balık fiyatlarına da yansıyor. Avlanan balık miktarı arttıkça balığın satış fiyatı düşer. Avlanan balık miktarı azaldıkça fiyat yükselir” diye konuştu. Mevsim şartlarına göre balık satışlarının normal olduğunu ifade eden Balıkçı esnafı, “Hava şartları nedeniyle bugünlerde balığa çıkılamıyor. Ava çıkan balıkçılarımız da eli boş dönüyor. Balık az olduğu için de fiyatı da yüksek oluyor. Ancak tüm bunlara rağmen özellikle Perşembe ve Pazar günleri vatandaşlarımız balık alımına büyük ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
ÇİNEKOPUN TANESİ 20 TL
 
Kış mevsimi içinde en çok tüketilen balık türlerinin hamsi, istavrit gibi küçük balıklar olduğunu ifade eden Çerkezköy Balık Pazarı esnafı, “Çerkezköy Balık halinde istavrit kilosu 10 TL’den alıcı buluyor. Çupranın tanesi 5 TL, Çinekopun tanesi 20 TL, Kanada hamsisinin kilosu 7 TL, Palamutun tanesi 10 TL, Mezgitin kilosu 15 TL, Barbunun kilosu 20 TL, Levreğin tanesi ise 5 TL’den satılıyor.
 
Haber / Gökhan YILMAZ