Tarihi bina müze oldu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde 1 asırlık tarihi eski tekel binası restorasyon çalışmalarıyla yeni bir kimlik kazanarak Kent Müzesi haline getirildi. Tarihi bina coşkulu bir kalabalıkla hizmete açıldı.

GÜNDEM 17.12.2013 12:49:00 0
 Tarihi bina müze oldu
TEMSİLİ FİGÜRLER KENTİN GEÇMİŞTEKİ YAŞAM BİÇİMİNİ ORTAYA KOYUYOR
 
Uzunköprü Belediyesi"Kaderine terk edilen tarihi eserler, şimdi hayat buluyor"projesi kapsamında Uzunköprü'de bulunan tarihi binaları ve kültür değerlerini restore ederek gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor. Törenle açılan Kültür Müzesinin içinde ise Uzunköprü'nün yaşam biçiminden, sosyal hayatına, yemek kültüründen yöresel kıyafetlerine, gelenek ve göreneklerinden spor yaşantısına kadar birçok figürler yer alıyor. Temsili figürler kentin geçmişteki yaşam biçimini ortaya koyuyor. Ayrıca, kentin yemek kültürü, doğal güzellikleri, sporu, folkloru, sağlığı, tarihi ve kültürel mirası ayrıntılı olarak resim ve temsili figürlerle anlatılıyor.
 
200 SERGİ VAR
 
Uzunköprü'de farklı adımlardan bir tanesini daha attıklarını ifade eden Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, "Şuanda açılışını yaptığımız binayı yıkıp başka bina yapmak daha kolaydı. Fakat biz zor olanı seçtik ve 1 asırlık binayı Kültür Müzesi yaparak Uzunköprü'nün tarihini canlandırmayı seçtik. Restorasyon yapılırken binanın duvarlarında binanın yapıldığı tarihin kalıntılarını bulduk. Müzenin içerisini gezmeye başladığınızda Uzunköprü'nün tarihini göreceksiniz. Müzenin içerisinde 200 adet sergi bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
MALİYETİN YÜZDE 70'İNİ TKA KARŞILADI
 
Trakya Kalkınma Ajansı olarak bölgenin kalkınması adına bir çok projeye destek vermeye çalıştıklarını ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman ise, “Ajansımızın projelere destek verirken göz önünde bulundurduğu kriterlerden en önemlisi turizmi olumlu etkilemektir. Uzunköprü ilçesi bizim için turizm açısından başta gelen ve önem verdiğimiz ilçelerden bir tanesidir. Dolayısıyla Uzunköprü'ye verdiğimiz desteklerin daha da fazlasını vermeye devam edeceğiz. Kent Müzesinin maliyetinin yüzde 70'i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yüzde 30'u da Uzunköprü Belediyesi tarafından tahsil edildi" diye konuştu.
 
Haber / Gökhan TEKER