Yaver, “Hizmet, o şehre aşık olmaktan geçer”

AK Parti Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Yaver, 'Süleymanpaşa için hizmet seferberliği başlatacağız' dedi.

GÜNDEM 16.12.2013 18:32:00 0
 Yaver, “Hizmet, o şehre aşık olmaktan geçer”
TEKİRDAÐ, BELEDİYECİLİK ÖZLEMİ ÇEKİYOR
 
AK Parti'den Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Yaver, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Dernek ofisinde gerçekleşen ziyarete, Dernek Başkanı Hüseyin Bayol, Başkan Yardımcıları Ahmet Sulbi, Ramazan Baran ve dernek üyeleri katıldı. Dernek Başkanı Hüseyin Bayol Tarih Bilinci Derneği'nin Tekirdağ'da siyasal, kültürel ve sosyal dallarda çeşitli faaliyetler yürüttüğünü aktardı. Derneğin, Balkan Faciasının 100. Yılı, Büyükşehir Belediyeciliğinin tarihsel geçmişi ve Şehircilik, Yavuz Sultan Selim'in ölüm yıldönümü, Tekirdağ'ın Kurtuluş Günü, Osmanlı'dan günümüze ekonomik yapı, Hayrabolu'nun gizli tarihi gibi çeşitli konularda konferanslar düzenlediklerini hatırlatan Bayol, "Derneğimiz bir Sivil Toplum Kuruluşu bilinciyle hareket ederek yerel manada kentimizin sorunlarına da eğilmektedir. Kentimiz şehircilik yönünden talihsiz. Tekirdağ yol, su, kanalizasyon gibi rutin ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal, kültürel ve inovatif bir eksikliklerinin karşılanabileceği bir belediyecilik özlemi çekiyor" diye konuştu.
 
HİZMET İÇİN BU YOLA BAŞVURDUK
 
Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Yaver ise kendisinin de Tarih Bilinci Derneğinin bir üyesi olduğunu hatırlatarak tarihe olan merakının sürekli diri olduğunu belirtti. Kuruluşundan beri Ak Parti içerisinde çeşitli kademelerde görev aldığını aktaran Yaver, "İki dönem ilçe başkan yardımcılığı yine bir dönem teşkilat başkanlığı görevlerinde bulundum. Şimdi de mesleğim ve siyasi tecrübemle Süleymanpaşa İlçesi için Belediye Başkanlığı'na talibim. Bizim siyaset kültürümüzde 'siyaset halka hizmet etme sanatı' olarak tanımlanır. Biz hizmet için bu yola başvurduk. Mesleğim gereği şehircilik konusundaki bilgilerim ve siyasi vizyonumla partimin iktidardaki başarısını Süleymanpaşa'ya da taşıyacağıma ve ilçemize layıkıyla hizmet edeceğime emin olduğum için bu zor göreve soyundum" diye konuştu.
 
NASIL DAHA MODERN OLABİLECEÐİNE CEVAP ARAMALI
 
Süleymanpaşa'da ancak teknik konularda donanımlı, liderlik vasıfları yüksek ve kültürel donanıma sahip bir başkan profilinin başarılı olabileceğini vurgulayan Özgür Yaver, "Şehre hizmet ancak o şehre aşk ile bağlı olmaktan geçer. Belediye başkanı yurt dışı gezilerine giden değil, şehri için kafasını yoran olmalıdır. Gecesini gündüzüne katıp kentinin nasıl daha modern olabileceğine cevap aramalı ve projeler gerçekleştirebilmelidir" dedi. Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Özgür Yaver'in konuşmasının ardından dernek üyeleri de Büyükşehir ile ilgili görüşlerini dile getirerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ