1 gecede 40 bin TL ceza yazıldı

Kaçak avlanma yapıldığı iddia edilen Gala Gölü Milli Parkı'nda incelemelerde bulunan Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı, son günlerde milli parkta yasak avlananlara karşı tedbirlerin artırıldığını sÃ?

GÜNDEM 15.12.2013 18:55:00 0
 1 gecede 40 bin TL ceza yazıldı
MİLLİ PARK SINIRLARI İÇİNDE AVLANMANIN CEZASI BÜYÜKTÜR
 
Milli parkta avlanmanın yasak olduğunu belirten Enez Kaymakamı İhsan Ayrancı, bölgedeki avcılık dernekleri ve vatandaşlarla işbirliği içinde çoğunluğu bölge dışından gelen kaçak avcılara karşı mücadele başlatıldığını ifade etti. Ayrancı, amaçlarının milli park sınırları içinde avcılığı tamamen engellemek ve göl dışında avlanmanın serbest olduğu alanlarda bunun kurallara uygun yapılmasını sağlamak olduğunu dile getirerek, "Bölgedeki av dernekleri ve vatandaşlarla işbirliği içinde bu usulsüzlüklerin üzerine gideceğiz ve yasak avı ortadan kaldıracağız. İpsala ve Enez jandarması ile Orman Bölge ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliği ile Enez Kaymakamlığı koordinasyonunda denetimleri sıklaştırmış durumdayız. Milli park sınırları içinde avlanmanın cezası büyüktür. Cezalandırmadan önce vatandaşı bilinçlendirmek istiyoruz. Gümeleri ortadan kaldırdık. Milli parkta yasak bir şekilde avlananlara yazılan ceza bir gecede 40 bin TL’dir. Bundan sonra daha sıkı denetim yapacağız. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Mücadele Kanunu'nu sonuna kadar uygulayacağız" dedi.
 
163 KUŞ TÜRÜNE EV SAHİPLİÐİ YAPIYOR
 
Göçmen kuşlar, ördek, kaz, kuğu ve pelikanların avlandığını anlatan Ayrancı, bölgede devriye gezen jandarma ve orman muhafaza memurlarının günün 24 saati dürbünlerle Gala Gölü Milli Parkı'nda denetim yaptığını kaydetti. Edirne'nin Enez ve İpsala ilçeleri arasında 3 bin 90 hektar sulak, 3 bin hektar da ormanlık alana sahip Türkiye'nin 36. Milli Parkı Gala Gölü, 46'sı yerli, 27'si kış göçmeni, 90'ı yaz göçmeni olmak üzere toplam 163 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.
 
Haber / Gökhan TEKER