Ertem, “Kaybetme endişemiz yok”

Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nı henüz belirleyemeyen AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 2014 yerel seçim çalışmaları çerçevesinde dernek ziyaretlerine tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNDEM 15.12.2013 14:50:00 0
 Ertem, “Kaybetme endişemiz yok”
KUMPAS ÇALIŞMALARI VAR
 
Ak Parti Çerkezköy İlçe yönetimi  belediye başkan aday adayları ile birlikte önceki gün saat 19.00’da Çerkezköy Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. AK Parti heyeti burada Dernek Başkanı Mehmet Keleş ve üyeler tarafındna karşılandı. Ziyarette ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. AK Parti’nin milleti için çalıştığını söyleyen Ali Ertem, 11 yıldır yapılan hizmetlerin Anadolu’nun her tarafında görülebildiğini kaydetti. Hizmetler çerçevesinde harcanan paraların AK Parti hükümeti öncesinde birilerinin kasasına gittiğini ifade eden Ertem, “Bu hizmetler bir yerden gömü bulunup da yapılmıyor. Potansiyelini doğru kullandığı için finans ve banka cephelerine peşkeş çekmediği için, oralardan aldığı paralarla hizmet yapılıyor. Yollarımız, okullarımız, hastanelerimiz bu hizmetlerle yapılıyor. Bunları yok etmek için kumpas çalışmaları var” diye konuştu.
 
TEKİRDAÐ’DAKİ TEK RAKİP CHP’DİR
 
AK Parti’nin Tekirdağ’daki tek rakibinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten Ali Ertem, “Çerkezköy ve Tekirdağ’da bir başka partinin seçimi kazanma şansı yok. Sandığa gittiğinizde sağ partilere oy verdiğinizde inanın dolaylı olarak vermiş olduğunuz oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne gidecektir. Bunu Malatyalı hemşerilerimizin hiç biri istemez. Biz de vatandaşlarımızın bu yanlışı yapacağına inanmıyoruz” dedi. Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nın henüz belirlenmediğini kaydeden Ertem, “Ben bile aday olup olmayacağımı bilmiyorum. Sonuç ne olursa olsun AK Parti çatısı altında bulunmamız gerekiyor” dedi.
 
İLK KEZ TEKİRDAÐ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLECEK
 
AK Parti’nin yerel seçimlerden zaferle ayrılması halinde ak hizmetlerin devamının da sağlanmış olacağını sözlerine ekleyen Ali Ertem, “Yerel seçimlerde ilk kez Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı da seçilecek. Bizim burada alacağımız her fazla oy, Büyükşehir’i kazanmamıza katkı sağlayacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti ile tanıştıralım” dedi. Aday kim gösterilirse gösterilsin, seçimleri kazanamama gibi bir endişeleri olmadığını kaydeden Ertem, “Gelin AK Parti çatısı altında hem yerelde hem ilde AK Parti bayrağını dikelim” diye konuştu.
 
ÇOK CİDDİ PROJELERİMİZ VAR
 
 Türkiye’nin geleceği için destek istediklerini ifade eden AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayı Efrahim Yeşil, “Ben aday olursam herkesten destek bekliyorum. Aday olamazsam da aday olanında her zaman yayındayım. Biz böyle bir partiyiz. Bizde çok güzel bir hukuk ve kardeşlik oluştu. Kol kola siçim çalışması gerçekleştiriyoruz. Kazanan AK Parti olacaktır” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel’in seçimleri kazanarak Tekirdağ’ı Trakya’nın başkenti yapacağını belirten Yeşil, “Çok ciddi projelerimiz var. Büyükşehir’in büyük kazanımlar getireceğini biliyoruz. Gelirler en az 5-6 kat artacak. Büyükşehir’i kazanırsak insanlara ekmek kapısı açılacak. Malatyalılar bu konuda çok duyarlıdır. Veliköy’de 100 sanayicinin 80’i Malatyalıdır” ifadelerini kullandı. 
 
HİÇBİRİNDE KUSUR GÖRMÜYORUM
 
Ülkeyi yönetenleri milletin seçtiğine vurgu yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Başbakanımız yaptığı hizmetleri sizlerin vermiş olduğunuz destek sayesinde yapıyor. Hizmetlerin devam etmesi için yerel seçimlerde iyi düşünüp karar vereceğinizi biliyorum. AK partinin hizmetleri ile daha güzel hizmetlerin geleceğine inanıyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarımızın hiçbirinde kusur görmüyorum. Çünkü hepsi hizmet sevdası ile Çerkezköy’e en iyi hizmeti yapabilmek için yola çıktılar” ifadelerini kullandı. Veliköy Belediyesi’nin 2,5 yıldır AK Parti’den önemli hizmetler aldığına dikkat çeken Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de, “Büyükşehir kanunu gereği beldelerimiz kapandı. Çerkezköy ile birleştik” dedi. Çerkezköy’ün on yıl içinde ak belediyecilikten çok güzel hizmetler aldığını söyleyen Belindir, “Büyükşehir’de bu hizmetlerin devam etmesi için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Gösterilecek adayımızın arkasında hareket edip Büyükşehir’i alıp kalkınması açısından iyi şeyler olacağını düşünüyorum” dedi.
 
DOĞRU DÜRÜST, TEMİZ BİR KİŞİLİğİ VAR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çerkezköy’de gerçeklşeştirdiği mitingde katılan herkese teşekkür eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ise “Bütün soğuğa rağmen 20 binin üzerinde insan o alana geldi. Yüzümüzü kara çıkarmadılar. Başbakanın sorumluları en kalabalık mitingin Çerkezköy’de gerçekleştiğini belirttiler. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa Yel daha önce milletvekili adayımızdı. Onunla birlikte de sizlerin yanına geleceğiz. Doğru dürüst, temiz bir kişiliği var. Eleştirilecek hiçbir yönü yok” diye konuştu.
 
300 ÜYEMİZ VAR
 
Çerkezköy Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 2003 yılında kurulduğunu anımsatan Dernek Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Başkanı Ali Ertem’in derneğe olan desteklerinin inkar edilemeyeceğini belirtti. Malatyalıların yüzde 70’inin AK Partili olduğuna dikkat çeken Keleş, “Dernek konusunda iyi yerlere gelmek istiyoruz.  Derneğimizin yeri çok güzel fakat derneğimizin sözleşmesi ile ilgili bir sıkıntımız bulunuyor. 300 üyemiz var. Onların aidatları ile durumumuzu düzelttik. Buranın sözleşmesi konusuyla ilgilenirseniz çok seviniriz. Kiralaması bitmiş. Abonelik olmadığından Tredaş elektriklerimizi kesti. Sözleşme yapılmadığı için tam kayıt olamıyoruz. Bununla ilgili bize yardımcı olursanız seviniriz” diye konuştu.
 
HERKESİN DERNEKLERE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR
 
Dernekçiliğin zorluklarını bildiğini söyleyen Ali Ertem, “Onlarca Malatyalı hemşeriniz, sanayiciniz var. Fakat derneğe katkı yapmadıkların duydum. Örneğin 12 tane sanayicinin her biri bir aylık sıkıntılarınızı karşılayabilir. Onlar için bu meblalar cep harçlığı ve akşam yemeği parasıdır. Ben bu olaya hayret ediyorum. Öz kültürünüzü burada yaşatabilmek için faaliyetler içine girerseniz öpüp başımızın üstüne koyarız. Bu tip faaliyetlerinize her türlü destek vermeye hazırız. Malatya kültürünü tanıtmada her türlü desteği veririz. Bunları bizden talep edin. Ama o kadar sanayicinin olduğu yerde bu sıkıntının yaşanmasını soru işareti olarak içimde taşıyorum. Böyle olmaması gerekiyor. Herkesin derneklere sahip çıkması gerekiyor” dedi.
 
İHALEYE GİREN OLMADI
 
Çerkezköy Belediyesi’nin bugüne dek birçok hizmete imza attığını belirten Malatyalılar Derneği üyelerinden Durdu Özdemir, “Fakat düğün salonu ve hamam konusunda biraz yetersiz kaldı” dedi. Hamam için yer tahsisi yaptıklarını söyleyen Ertem, “İhale yapmıştık, fakat ihaleye giren olmadı. Yeniden düzenleme yaptık. İhalesi de yakında yapılacak. O konuda bir sıkıntımız yok”dedi. Belediye olarak cenazelerin tüm masraflarını karşıladıklarını söyleyen Ertem, “Belediyelerin düğün salonu yapmakla bu problemleri çözebileceklerine inanmıyorum.  Ne böyle alan ne de böyle bir imkan var. Bu işten ekmek yiyen arkadaşlarımız da vardır. Onların alanına girip de işlerine engel olmak da doğru değil. Düğün yapmak için sıkıntısı olan kardeşimiz gelsin destek verelim. Nefes alabilecek bir destek veririz” dedi. İlçede vefat eden bir vatandaşı İstanbul’un Anadolu yakası ve Trakya’nın bütün yerlerine ücretsiz olarak götürdüklerini söyleyen Ertem, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bir protokol var. Yaptığımız protokol neticesinde vatandaşlarımız İstanbul’dan ötesine de naaşlarını ücretsiz olarak götürebiliyor” dedi.
 
SON 10 YILDAKİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORSUNUZ
 
AK Parti heyeti Malatyalılar Derneği ziyaretinin ardından Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. AK Partililer burada da Dernek Başkanı Mahmut Göçmez ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Bütün dernekleri ve iş yerlerini ziyaret ettiklerini belirten Alaettin Demirbağ, “Önümüzde yerel seçimler var. Her zaman sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de sizlerden destek istiyoruz. Türkiye’de son 10 yıldaki gelişmeleri takip ediyorsunuz. Yerel seçimleri sadece belediye başkanlığı seçimi olarak düşünmeyin. AK Parti’nin güven oylaması olarak düşünün. Bu çerçevede desteğinizi istiyoruz” dedi. Programın devamında ise AK Partili Belediye Başkan Aday adayları kendilerin tanıttı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ