Yel, “Tekirdağ demokrasi şölenine hazırlanıyor”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta İstanbul Mitingi’nde açıklanan Mustafa Yel, seçim çalışmalarına başladÄ

GÜNDEM 12.12.2013 18:55:00 0
 Yel, “Tekirdağ demokrasi şölenine hazırlanıyor”
SEÇİMLERE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
 
Ziyarette, AK Parti Kapaklı Koordinatörü Mehmet Ömeroğlu, AK Partili Tekirdağ Belediye Meclis Üyesi Bayram Başelma ve AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan da Mustafa Yel’e eşlik etti. Gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılan Mustafa Yel, seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. “Savaş cephede kazanılır” diyen Mustafa Yel, AK Parti olarak her zaman cephede olacaklarını ifade etti. Yel, “Allah nasip ederse Büyükşehir, Kapaklı ve Çerkezköy’e ak belediyeciliği kazandırmak için çalışacağız” diye konuştu.
 
İYİYE DOÐRU BİR DEÐİŞİM VAR
 
Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının insanlara fayda sağlayacağına inandığını belirten Gazeteci Şaban Kardeş ise “Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Tekirdağ’ın ülke ekonomisine artı değer katan bir il olduğuna vurgu yapan Mustafa Yel, “Fakat maalesef ki bu zamana kadar karşılığını alamadı. Bu şimdiye kadar böyleydi. Akin belli bir süredir iyiye doğru bir değişim var. Büyükşehir olmak, bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Belediye ve köylere gelen ödeneğin 4 katı büyükşehire gelecek. Köylü milletin efendisidir. Biz de buna uygun olarak çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu. Tekirdağ için önemli projelerinin olduğunu belirten Mustafa Yel, “Marmara Denizi’nde 270 olan balık çeşidi 20’ye düştü. Belediyelerin arıtma tesisleri yok. Biz tüm atık suları toplayacağız. Bu 3 milyar 240 milyonluk bir proje. Sahil bandındaki yerleşim yerlerinin de atık sularını alıp arıtarak bu kanala vereceğiz” dedi ve Ergene ve Marmara Denizi’nde birkaç yıl içinde istenen temizliğin yakalanacağını kaydetti.
 
TREDAŞ NE KADAR ÖZELLEŞİRSE ÖZELLEŞSİN
 
Son zamanlarda Kapaklı’da iyice sıklaşan elektrik kesintilerinin hatırlatıldığı Mustafa Yel, TREDAŞ’ın özelleştiğini belirterek, “TREDAŞ ne kadar özelleşirse özelleşsin protokol gereği bazı yükümlülüklere uymak zorundadır. Aksi takdirde devlet gerekli yaptırımları uygulayacaktır. Bölgedeki elektirk sorununun çözümü için konuyla yakından ilgileneceğim” dedi. 30 Mart’ta bir demokrasi şöleni yaşanacağını sözlerine ekleyen Yel, “Tekirdağ bu şölene heyecanlı bir şekilde hazırlanıyor. Çünkü tarihinde ilk defa büyükşehir belediyeciliği ile tanışacak”dedi. Bugüne kadar yaptığı görevler itibariyle Tekirdağ’ın sorunlarını ve bu sorunların çözümlerini iyi bildiğini belirten Yel, “Siyaset arenasında işimiz kolay değil. Ama biz zoru başarmayı severiz. İnşallah 30 Mart 2014 seçimleri itibariyle, AK Parti belediyeciliğinin diğer illerde olduğu gibi kalkınmaya önem veren, vatandaş odaklı bir anlayışla Tekirdağ’ı tanıştırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
4 MİLYON DEKAR EKİLEBİLİR ARAZİMİZ VAR
 
Tekirdağ’da çok önemli yatırımların yapıldığını söyleyen Mustafa Yel, 11 yıllık AK Parti iktidarında 6.5 milyarlık bir yatırıma imza atıldığını belirterek, “Fakat bunun karşılığında yerel yönetimlerde bir aksama var. Belediyelerin birçoğunda arıtma tesisi yok. İnşallah bizim belediye başkanı olduğumuz dönemde bunu tamamen gidereceğiz” dedi. Tekirdağ’da çevre kirliliğinin ön planda olduğuna dikkat çeken Yel, “Ergene Nehrimizin, Marmara Denizimizin kirliliği gibi sorunlar öne çıkıyor. Bizim belediyecilik anlayışımızda da bu çevre kirliliğini en kısa zamanda kaldırabilmek için planlarımız mevcut. Büyükşehir Yasası ile birlikte getirilen bir yenilik var. Sportif faaliyetlere artık nakdi olarak da yardım yapılabiliyor. Dolayısıyla biz gençlerimize hizmet anlamında da çok büyük yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal altyapıyı geliştirmeyle ilgili görevlerimiz var. Tarımsal altyapıda da özellikle bizim 4 milyon dekar ekilebilir arazimiz var. Bunun bugün sadece yüzde 8’i olan 300 bin dekarı sulanabiliyor. Biz bunu 5 yıl içerisinde Devlet Su İşleri ile de ortak protokoller geliştirerek 1 milyon dekara çıkarmak istiyoruz. Çünkü bizim topraklarımız çok verimli ve biz insanımızın bu verimli topraklardan faydalanmasını amaçlıyoruz” dedi.
 
EN ÖNEMLİ SORUN TRAFİK SORUNU
 
Tekirdağ’ın tek bir kimliğe sığdırmanın imkansız olduğuna vurgu yapan Mustafa Yel, bin 450 civarında sanayi ile bir sanayi kenti Tekirdağ’ın, 4 milyon dekar ekilebilir tarım arazisi ile ayı zamanda bir tarım kenti olduğunu ifade etti. Tekirdağ’ın ayrıca 27 bin civarındaki üniversite öğrencisi ile bir eğitim kenti olduğuna dikkat çeken Yel, “Tekirdağ bir turizm kentidir. İsatanbul, Balkanlar ve Avrupa Birliğine yakınlığı ile bir lojistik kentidir. Tüm bu çerçevede Tekirdağımızı 2023’ kadar en ileri seviyede geliştirmek istiyoruz. Amacımız 2023’ten Tekirdağ’ı Balkanların merkezi haline getirmektir” dedi. Tekirdağ’ın en önemli sorununun trafik ve otopark sorunu olduğunu söyleyen Mustafa Yel, “Bunlarla ilgili projelerimiz hazır. Köprülü kavşaklar ve otoparklarla bu sorunları çözeceğiz. Büyükşehir bünyesinde Ulaşım Korrdinasyon Merkezi kurulacak. Bu merkezimizle birlikte Nisan ayı meclisimizde bunu masaya yatıracağız. Tekirdağ’da nerelerde trafik sorunu var, nasıl halledebiliriz? Bu konudaki planlama çalışmalarımızı stratejik planımıza dahil ederek 2014 yılından itibaren trafik sorununa son vereceğiz” dedi. Mustafa Yel konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Başbakanımız, Büyükşehir olmamızda önemli bir rol oynadı. Bizlere düşen görev burada inşallah ak belediyeciliği başbakanımıza ve hükümetimize hediye etmektir. Başbakanımız bize her konuda vatandaş odaklı hizmet geliştirmemiz talimatını verdi.”
 
Haber / Ahmet KARDEŞ