İstihdam eğitimleri devam ediyor

Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Keşan Ticaret Ve Sanayi Odası ile işbirliğinde gerçekleştirilen girişimcilik eğitimleri tüm hızıyla sürüyor.

GÜNDEM 12.12.2013 11:39:00 0
 İstihdam eğitimleri devam ediyor
EĞİTİMİN SONUNDA GİRİŞİMCİLERE SERTİFİKA VERİYORUZ
 
Edirne'de istihdamın arttırılmasını ve işsizliğin önlenmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ne eğitimci olarak katılan Ahmet Sefa Bir, girişimcilere toplamda 70 saat eğitim verdiklerini söyledi. Yaklaşık 10 gün gibi bir sürede eğitimlerinin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade eden Bir, “Eğitimin sonunda girişimcilere sertifika veriyoruz. Bu sertifikalarla projelerini hazırlayarak KOSGEB’e başvuru yapıyorlar. Yapacakları işe göre onaylanan projeler 30 bin TL hibe ile 70 bin TL krediye hak kazanıyorlar” dedi.
 
PROJE SUNMAYA HAK KAZANACAKLAR
 
Kursiyerlerin aldıkları hibe ve kredilerle kendiişlerini kurma imkânı bulduğuna dikkat çeken Bir, “Bu eğitimlere gelerek projeleri başvuru yapanlar ın Türkiye’de yüzde 6, 7 oranında iken bu oran Edirne ve Trakya’da daha yüksek oluyor” dedi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimciler, sertifikalarını alarak, proje sunmaya hak kazanacaklar. Projeleri onaylanan girişimciler mevcut kredi ve hibeyi alarak işlerini kurma imkânı bulacaklar.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ