Ünlü yazarlar Çorlulu kitapseverlerle buluştu

Çorlu Belediyesi, Özel Trakya Koleji, Apsis Kitap ve Orion AVM’nin işbirliğiyle düzenlenen Çorlu Kitap Fuarı törenle açıldı.

GÜNDEM 9.12.2013 17:14:00 0
 Ünlü yazarlar Çorlulu kitapseverlerle buluştu
OKUMA ALIŞKANLIKLARI KÜÇÜK YAŞLARDA KAZANILIR
Geleneksel hale gelen kitap fuarının açılış törenine Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, öğrenciler ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Çorlu’da böyle bir organizasyonun gerçekleştirilmesinin son derece anlamlı olduğunu belirten Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, “Ne yazık ki ülkemizde kitap okuma oranı gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Dolayısıyla bir toplumda kitap okuma oranlarının yüksek olması gelişmişlik göstergesidir. Kitap okuma alışkanlıkları da küçük yaşlarda kazanılır. Kitap fuarlarının da kitapseverlerin kitaplara kolayca ulaşmalarına ve öğrencilerimizin kitap sevgisini kazanmalarına fayda sağlayacağını düşünüyorum. Çorlu Kitap Fuarı’na katılımın yoğun olmasını diliyor, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
BÜYÜK BİR ORGANİZASYON HALİNE GELDİ
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen kitap fuarının, halkın yoğun ilgisi ve katılımı sayesinde geleneksel hale geldiğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise “Her yıl kitap fuarına Çorlu’nun yanı sıra Trakya’nın çeşitli yerlerinden pek çok insan geliyor. Biz de böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Her yıl binlerce kitapseverin geldiği bu fuar, okurların kitaplarını okudukları yazarlarla buluştukları büyük bir organizasyon haline geldi. Ben tüm kitapseverleri Çorlu Kitap Fuarı’na davet ediyorum” dedi.
 
BÜTÜN KİTAPLAR YÜZDE 20 İNDİRİMLE SATILDI
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kitapseverler stantları gezen davetliler okumak istedikleri kitapları temin etti. Ayrıca Çorlu Belediyesi’nin düzenlediği “Gizli Kalemler” adlı kompozisyon yarışmasına gönderilen kompozisyonların derlendiği “Kadınlar Ne İster” adlı kitap katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Bütün kitapların yüzde 20 indirimle satıldığı Çorlu Kitap Fuarı’nın ilk gününde Naşide Gökbudak ve Ülker Noka Kurtcan’ın imza günü gerçekleştirildi. İkinci gününde Meltem Kanoğlu, Ülker Noka Kurtcan, Ahmet Turgut ve Tayfun Şahin okurları için kitaplarını imzaladı. Pazar gününe denk gelen üçüncü günde ise Banu Avar söyleşisi ve imza günü düzenlenirken, Meltem Kanoğlu, Murat Güloğlu, Ramis Çınar ve Mine Tekay kitapseverlerle buluştu. 15 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan Çorlu Kitap Fuarı, imza günleri ve söyleşilerle devam edecek.
 
Haber / Gökhan YILMAZ