Ateşböcekleri Muratlı’da

Eğitim Gönüllüleri Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’ne ait Bosch-1 tırı, Murtlı’ya geldi. Daha önce Tekirdağ merkez, Lüleburgaz ve Edirne’de faaliyet gösteren Ateşböceği Gezici ÖÄ?

GÜNDEM 9.12.2013 16:56:00 0
 Ateşböcekleri Muratlı’da
EĞİTİMLERE İLK VE ORTA DERECELİ OKULLARDA DEVAM EDİLECEK
Muratlı’da eğitim-öğretim veren Talatpaşa İlkokulu bahçesinde kalmaya devam edecek olan gezici öğrenim birimi, sırasıyla ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile eğitime devam edecek. Bosch-1 Gezici Öğrenim Birimi Sorumlusu Abdulkadir Güvenç, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 1995 yılında kurulduğunu hatırlatarak "Amacımız 7-16 yaş arası çocuklarımızın Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamaktır. Onların akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, kendi iç yaratıcılığını harekete geçirebilen, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamaktır” dedi.
 
KÜLTÜR TIRLARI YAKLAŞIK 3 BİN ÇOCUK KAPASİTELİ
Eğitim Gönüllülerinin, Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimleri’nin bulunmadığı yerlerdeki çocuklara, gezici öğrenim birimleri Ateşböceği ile ulaştığını belirten Güvenç, “Evimiz İstanbul Projesi kapsamında imal edilen Kültür Tırları yaklaşık 3 bin çocuk kapasitelidir. Tırlarımız 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji odası, serbest etkinlik odası ve yaşam alanından oluşmaktadır” dedi. Öte yandan, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın hedef kitlesinin ilköğretim 1 ve 2’nci kademe öğrencileri olarak açıklandı.
 
Haber / Emine LALE