Yerlikaya, “Hak ve özgürlükler ortak hedef haline geldi”

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilişinin, 65’inci yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

GÜNDEM 9.12.2013 13:14:00 0
 Yerlikaya, “Hak ve özgürlükler ortak hedef haline geldi”
BİRÇOK BİLDİRİNİN ORTAYA ÇIKIŞINA REHBERLİK ETTİ
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile modern insan hakları anlayışının temellerinin atıldığını söyleyen Vali Ali Yerlikaya, “Bu bildirge, aynı zamanda, 65 yıl boyunca insan haklarıyla ilgili çok sayıda sözleşme ve bildirinin ortaya çıkışına da rehberlik etti. Bugün doğal sınır kavramının tartışıldığı ve kimilerine göre de ortadan kalktığı küreselleşen dünyada, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, artık devletlerin bir iç işleri meselesi olmaktan da çıkmış, evrensel ölçekli hal alarak, tüm dünyanın ortak bir hedefi haline geldi” ifadelerini kullandı.
 
MÜREFFEH BİR GELECEK TEMENNİ EDİYORUM
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul eden ilk ülkelerden birinin de Türkiye olduğuna dikkat çeken Vali Yerlikaya, “Ülkemiz, bireylerin kanunlar önünde eşitliği ve ayrımcılığa uğramamaları ilkeleri perspektifi ile hareket ederken, bir yandan da bu tarihi beyannamenin lafzına uygun olarak, standartlarını yükseltmek için var gücüyle çalışmaktadır. Bu vesile ile insan haklarının; şehrimizde, ülkemizde ve tüm dünyada her geçen gün daha fazla önemsendiğine ve önemsenmeye devam edeceğine yürekten inanıyorum” dedi. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü en içten duygularla kutladığını kaydeden Yerlikaya, “Hemşerilerimize, milletimize ve tüm insanlık ailesine, insan haklarına saygı temelinde; demokratik, huzurlu ve müreffeh bir gelecek temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ