Karacan, “Yazıcıoğlu yaşasaydı Habur rezaleti olmazdı”

Partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı Binası’nın açılış törenine katılan Büyük Birilik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Rahmetli başkanımız yaşasaydı, Barzan

GÜNDEM 8.12.2013 18:41:00 0
 Karacan, “Yazıcıoğlu yaşasaydı Habur rezaleti olmazdı”
Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki yeni teşkilat binası, dün saat 13.00’da düzenlenen tören ile açıldı.
 
AÇILIŞ TÖRENİNE MEHTERAN GÖSTERİSİ DAMGA VURDU
Açılış Töreni’ne BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, BBP İl Başkanı Hakan Şalcı, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Alperen Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Yasin Şeymüz, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, BBP Malkara İlçe Başkanı Ali Karaca, BBP Marmaraereğlisi İlçe Başkanı Yalçın Durdu, BBP Çorlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Tanrıverdi ve çok sayıda partili katıldı. Açılış töreninde genç Çerkezköy Alperen Ocakları üyeleri “Biz biz biz, Muhsin Başkanın askerleriyiz”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” şeklinde slogan attılar. Açılış töreni için Çerkezköy’e gelen İstanbul Mehteran Bölüğü’nün seslendirdiği birbirinden güzel marşlar, büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla mehteran takımının performansını kaydetmek için adeta birbiriyle yarıştı.
 
HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ
BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan da İstanbul Mehteran Bölüğü’nü ilgi ile izledi. Mehteran Bölüğü’nün gösterisinin ardından tekbirler ve dualar eşliğinde kurban kesildi. Törenin açlış konuşmasını BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan yaptı. Hizmet binasının açılışı ile birlikte seçim çalışmalarına start verdiklerini kaydeden Demircan, “Biz hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Biz 20 yıllık geçmişi olan bir partiyiz. Bu çerçevede bütün seçimlerde yer alacak ve her zaman mücadelemizi vereceğiz” diye konuştu.  
 
 
 
BU KONUŞMALARI GÜNEYDOĞU’DA YAPAMIYOR
BBP’nin 20 yıldır çamura bulaşmadan, hırsızlıkla itham edilmeden nasıl siyaset yapılması gerektiğini gösterdiğine dikkat çeken BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, “Başbakan 2 gündür Trakya’da geziyor. Edirne’de yaptığı konuşmada, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek din diyor. Ama hiçbir konuşmasında bu tek milletin hangisi olduğunu söylemiyor. Ya da konuşmasında tek dil diyemiyor. Bu konuşmaları Güneydoğu’da yapamıyor. Orada pkk paçavraları bayrak diye sallandırılıyor” diye konuştu.
 
BAŞBAKAN BARZANİ’NİN BAŞINDAKİ KONFETİLERİ TEMİZLİYOR
Konuşmasında Başbakan Erdoğan’a seslenen Karacan, “Milleti param parça ettin. Trakya’ya gelip milliyetçlik yapıyorsun, Diyarbakır’da Barzani’nin başındaki konfetileri temizliyorsun” dedi. Terör örgütünün belinin kırıldığı dönem açılım sürecinin başladığını söyleyen Bayram Karacan, “Adeta pkk’ya can suyu verdiler. İnsanımızın, bu milletin birlik beraberliğine dianmit koyanları unutmaması gerekir. Bugün pkk’lılar dağda değil ovada geziyor. Devletin polisi ve kaymakamı ise arkasını dönüp gidiyor” dedi. 
 
SEÇİMLERDE HESAPLARI BOZACAĞIZ
BBP’nin, Türk siyasetinin en güçlü hareketi olduğunu öne süren Karacan, “Bunu sizlere moral olsun diye söylemiyorum. Bizim şartlarımızdaki bütün partilerin tabelaları indi. Biz arkamızda hiçbir destek olmadan çalışıyoruz. Menzile ulaşıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Kimseden korkumuz yok. Bugün açılışını yaptığımız bu ilçe teşkilatı, kardeşlerimizin evlerinden kestikleri rızıkları ile gerçekleşti. Tek isteiğimiz verdiğimiz bu mücadeleyi milletimizin anlamasıdır. İnşallah bu millet bizi yetim bırakmayacak” ifadelerini kullandı. Yerel seçimlerin yaklaştığını söyleyen Karacan, “Seçimlerde hesapları bozacağız. Diğer partiler hesaplarının bozulduğunu 30 Mart akşamı görecek” dedi.  
 
BELEDİYE SAYIMIZI 2’YE 3’E KATLAYACAĞIZ
BBP’nin 29 Ocak 1993’ten beri siyasetin içinde olduğunu söyleyen Bayram Karacan, seçimlerde en stratejik oyu kendilerinin alacağını belirterek, “2009 seçimlerinden 19 belediye ile çıktık. 1 belediyemiz daha sonra AK Parti’ye geçerken, 4 belediye de bizim partimize dahil oldu. MHP belediyelerinin yarısnı kaybetti. Saadet Partisi’nde 6 belediye kaldı. 2014 seçimlerinde belediye sayımızı 2’ye 3’e katlayacağız” diye konuştu.   
 
 
 
 
 
BU İŞİN ARKASINDA KİMİN OLDUĞUNU BİLMEMİZ GEREKİR
BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopte kazası konusunda parti Genel Merkezi’nin izlediği tutumun sorulması üzerine konuşan Karacan, “Kazada bir sürü şüpheli durum var. Düşen helikoptere 46 saat boyunca ulaşılamadı. Saat 15.04’te helikopter düşüyor. 17.02’de Telekominikasyon İdaesi Başkanlığı heliopterin yerini tespit ediyor. 46 saat boyunce ne hikmetse o bölge hariç her yer aranıyor ve helikopter bulunamıyor. Enkaza ulaşıldığında heliopter üzerindeki cihazlar askeri personel tarafından sökülüyor. Bu cihazlar özel ekipmanlarla sökülmeliydi. Biz enkaz kırımnı incelemesi için almanya’dan uzman getirttik. Yanında da bir Türk asıllı Alman getirttik. Enkaz bölgesine bizim arkadaşlar olmadan gittiler. Bu arkadaşları Sivil Havacılık Kurumu’na götürdüler. Alman uzmanla, sivil havacılık genel müdürlüğünde 3 kişilik bir ekip 4 saat konuşmuşlar. Alman uzman odadan çıktıktan sonra kaçarcasına Türkiye’den gitti. Bizden, anlaşmış olduğu parayı dahi almadı. Diğer taraftan İHA muhabiri İsmail Güneş, enkazdan yaklaşık 600 metre aşağıda bulunuyor. Otopsi raporunda çenesinde kaburgasında ve ayağında kırık olduğu belirtiliyor. Doktorlara sorduk. Çenesinde kırık olan bir kişi bu kadar net konuşabilir mi? Doktorlar, değil çenesindeki kırık, kaburgasındaki kırık bile konuşmasına engeldir diyor. Tüm bu iddialar ortada. Fakat kamuoyunda şu düşünce pompalandı. Helikopter kazası. Biz bunun bir kaza olamayabileceğine inandık. Mülkiye müfettişlerini devreye soktuk. Mecliste araştırma komisyonu kuruldu. Devlet Denetleme Kurulu 800 sayfalık rapor yazıyor. Raporda, bahsettiğim şüpheler somut hale getiriliyor. Bunun üzerine konuyu Malatya Özel Yetkili Savcılığı’na yönlendirdik. Eğer helikopterin düşmesi bir tezgah sonucu olduysa, yani helikopter düşürüldüyse, sadece bunu öğrenmek bize yetmez. Bu işin arkasında kimin olduğunu bilmemiz gerekir. Hangi maksatla bu yapıldı? Bunları öğrenmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
 
PARTİYE YENİ KATILANLARA ROZETLERİ TAKILDI
Basın mensuplarının ‘Muhsin Yazıcıoğlu bugün yaşasaydı Türkiye’deki siyaset nasıl olurdu?’ sorusunu da yanıtlayan Karacan, “Rahmetli başkanımız yaşasaydı, Barzani bu şekilde Türkiye’ye gelemezdi. Açılım denen bu süreç yaşanmazdı. Yazıcıoğlu yaşasaydı Habur rezaleti olmazdı. Hiçbirşey yapmasaydı, Türkiye’yi gezseydi bugün yüzde 30 oyu vardı” açıklamalarında bulundu. Bayram karacan’ın konuşmasının ardındna partiye yeni katılanlara rozetleri takıldı. BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı’nın henüz belirlemediklerini söyleyen Karacan, ay sonuna kadar adayın açıklanacağını kaydetti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ