Belediye yardım taleplerini geri çevirmedi

Karaağaç Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşimi dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

GÜNDEM 6.12.2013 20:46:00 0
 Belediye yardım taleplerini geri çevirmedi
FATURAYI BELEDİYE ÖDEYECEK
Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Partili Belediye Meclis üyesi Çetin Özhan katılmadı. Toplantıda ilk olarak Karaağaç Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin TREDAŞ’a olan borçlarının belediye tarafından karşılanması konusu görüşüldü. Komisyon Karaağaç Veysel Karani Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin 4 bin 804 TL’lik elektrik bedelinin belediye bütçesinden ödenmesini uygun gördü. Komisyonun aldığı karar meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile karara bağlandı.
 
 
YARDIM TALEPLERİ KABUL EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Karaağaç Gaziosmanpaşa Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin tuvalet ve şadırvan ihtiyacının belediye bütçesinden yaptırılması konusu görüşüldü. Komisyonun ihtiyaçların belediye bütçesinden karşılanması yönündeki tavsiye niteliğindeki kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Karaağaç Spor Kulübü’nün referans bedeli, transfer bedeli, antrenör sözleşme bedeli, lisans bedelleri ve futbolcuların krampon, forma, eşofman, yağmurluk ve antrenman malzemesi ihtiyaçları da komisyonca uygun görülürken, meclis bu yardım talebini de geri çevirmedi ve komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti.
 
KANUNDA BÖYLE BİR UYGULAMA YOK
Toplantıda daha sonra, bir önceki oturumda Bütçe Komisyonu’na havale edilen Hicret Camii’nin çim biçme makinesi talebi görüşüldü.  Camiye çim biçme makinesi alınması için 800 TL ödeneğin belediye tarafından ödenmesi yönündeki komisyon raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Karaağaç Fatih Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların su borçlarının belediye tarafından ödenmesi konusu görüşüldü. Komisyon bahse konu gündem maddesini kanunda böyle bir madde olmadığı ve meclisin buna yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle uygun görmedi. Komisyon tarafından red edilen dilekçe meclis tarafından da oy birliği ile red edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ