Vali Yaman Vakıflar Haftası’nı kutladı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 'Vakıflar, yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerleri yaşama geçiren ve sosyal devlet anlayışı içerisinde hareket eden kurumlar olmakla birlikte, geçmişimizi günümÃ?

GÜNDEM 4.12.2013 19:54:00 0
 Vali Yaman Vakıflar Haftası’nı kutladı
VAKIF ANLAYIŞINI YENİDEN CANLANDIRMAK İÇİN YOÐUN ÇABA SARF EDİYORUZ
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Vakıf Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada "Vatanımızın dört bir yanında imar edilmiş olan vakıf eserlerimiz, birer mimari şaheser olmanın yanında, asırlar boyunca toplumsal yaraların sarılmasında, ilim ve tahsil çalışmalarının desteklenmesinde son derece önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Bu emanetleri korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere teslim etmek millet olarak borcumuzdur. Sahip olduğumuz vakıf medeniyeti mirasını, tarihimizin en önemli iftihar kaynaklarından biri olarak görüyor; insanın mutluluğu ve refahı için vakıf anlayışını yeniden canlandırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Vakıflar, köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olmuşlardır" ifadelerini kullandı.
 
SOSYAL DEVLET ANLAYIŞININ GERÇEKLEŞMESİNDE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNMUŞTUR
Vakıfların milletin yardımseverlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçirdiğini dile getiren Vali Yaman, "Vakıflar, sosyal devlet anlayışının gerçekleşmesine de önemli katkıda bulunmuştur. İhmaller ve ilgisizlikler yüzünden kendi kaderine terk edilen zaman içinde metruk ve harabeler haline gelen eserlerimiz Vakıflar Genel Müdürlüğümüz eliyle onarılmak suretiyle ihya edilmiş; Vakıf medeniyeti şuuru içinde asıl vazifelerine uygun olarak işletmeye açılmıştır. Vakıflarımızın daima üstlendikleri bu önemli görevin sorumluluğu ile hareket ettiklerine olan inancımla Vakıflar Haftasını kutluyorum" açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Emine LALE