Yılın son toplantısı 6 Aralık’ta yapılacak

Çerkezköy Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.12.2013 20:59:00 0
 Yılın son toplantısı 6 Aralık’ta yapılacak
BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI KABUL EDİLDİ
 Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, meclis üyelerinden Türkay Karakaş, Asuman Azak ve Habip Bilgin katılmadı. İki dilekçenin gündem maddelerine eklenmesinin oybirliği ile kabul edildiği toplantının ilk gündem maddesinde, ilçe sınırları içerisindeki muhtelif parsellerdeki Belediye hisselerinin satış talebi görüşüldü. Satış talebi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı, 2014 yılında engellilere belediye kanuna göre belediye bütçesinden yardım yapılması konusunun görüşülmesi ile devam etti.
 
2006’DAN BERİ YARDIM EDİYORUZ
İlgili gündem maddesi hakkında açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “2006’dan bu yana belediye olarak yüzde 40 özürlü olan ve yardım alamayanlara her ay belediye bütçesinden yardım yapıyoruz. Engelliliğinden dolayı ailesine yük olan engelliler için 2013 yılında aylık 300 TL yardımda bulunuyorduk. Bugün 2014 yılında aylık ne kadar yardımda bulunacağımızı görüşeceğiz” dedi. İlçe sınırları içinde yaşayan engellilere Belediye bütçesinden her ay 400 TL maddi yardım yapılması meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
GÜZERGAHLARDA DÜZENLEME YAPILACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Zabıta Trafik Birimi’nin 26.11.2013 gün ve 2679 sayılı ara güzergâhlarının devlet hastanesine ulaşabilecek şekilde düzenlenmesi konusu görüşüldü. Güzergâh konusu görüşülmek üzere oy birliği ile Bütçe ve İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Olimpiyat Halı Sahası’nın üç yıldan fazla kiraya verilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Ertem, “Bu halı sahamızı daha önce sekiz yıllık ihaleye vermiştik. Bu halı saha ile ilgili mahalle arasında olduğu için ses sıkıntısı var. Bu halı sahanın kapalı olarak ihaleye çıkartılması gerekecek” dedi. İlgili yerin yap işlet ve devret şekli ile 8 yıllığına ihaleye çıkartılması oy birliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYON İNCELESİN SONRA KARAR VERELİM
Kızılpınar Beldesi’nde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın 3 yıldan fazla kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi hakkında meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Kızılpınar Belediye Meclisi burayı 10 yıllığına kiralama kararı aldı. Belediyenin almış olduğu kararı bütçe komisyonumuz inceledikten sonra değerlendirelim” dedi. Başkan Ertem’in tavsiyesi üzerine ilgili gündem maddesi de oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İstasyon Mahallesi’nde bulunan yeni otogarın güzergâhının belirlenmesi konusu da görüşülmek üzere oy birliği ile Bütçe ve İmar Komisyonu’na havale edildi.   
 
HAKLARINI GERİ İSTİYORLAR
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 416 ada parsel maliklerinin imar tadilatı talepleri görüşüldü. 416 adada yer alan alanın maliklerinin imar alanının yüzde 40’a getirilmesi talebinin olduğunu belirten Ertem, “Otopark yaptığımız alanda iki parsel var. Bunu biz imar uygulamasında bitişik yaptık. Birisini yüzde 40, diğerinin ise yüzde 40’dan küçük yaptık. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetleri var ve yüzde 40 haklarını geri istiyorlar” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
REVİZE YAPILIRKEN TİCARET ALANI OLARAK İŞLENDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Güneşler Petrol Otomotiv Tarım ürünleri ve Taşımacılık Hiz. San. ve Tic. Ltd. Şti.’in 569 ada 15 parselde imar planı tadilatı yapılması talebi görüşüldü. Bahse konu alanın revize yapılırken ticaret alanı olarak işlendiğini belirten Ertem, “Vatandaş bu ibarenin ‘benzin istasyonu’ olarak düzeltilmesini istiyor” dedi. İlgili gündem maddesi de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Optimed Hastanesi’nin 439 ada 19 parselde heliport alanı için imar planı değişikliği yapılmasına ilişkin talebi de İmar Komisyonu’na gönderildi.
 
DİNİ TESİS ALANI EKSİKLİÐİ VAR
Toplantı, Tekirdağ İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün imar planı değişikliği talebinin görüşülmesi ile devam etti. İl Özel İdareye ait Orman Sokak 9 parselde bulunan kaymakamlık evinin yıkılarak tekrar yapılması kararının alındığını söyleyen Ertem, “Bu yerin imar durumunun resmi kurumdan çıkarılarak konut alanına dönüştürülmesi için görüşüldü. Bizlerden de konut alanına çevrilip satışı talep edildi” dedi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.11.2013 gün ve 345 sayılı “Dini Tesis Alanı” ile alakalı plan tadilatı konusu görüşüldü. Huzur evinin bulunduğu alanda dini tesis alanı eksikliğinin bulunduğunu söyleyen Ertem, “Belediye olarak o yerde çalışma yaptık. O bölgede cami yapmak için ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için dini tesis alanı gerekiyor” dedi. Bu madde de oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
 
2’NCİ OTURUM 6 ARALIK’TA
Belediyede münhal bulunan iki adet kadroda değişiklik yapılması konusunun oy birliği ile kabul edildiği toplantının bir sonraki gündem maddesinde, Veliköy Belediye Başkanlığı’nın Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu da oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü’nün 28.11.2013 gün ve 1226 sayılı dolu kadro değişikliği de görüşüldü. Belediye norm kadrosunda altı kadroda derece değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise SS 25.Nolu Akarsu Birliğin 28.11.2013 gün bila sayılı 8.6.2012 günü meclis kararının 14.maddesinin b fıkrasının yeniden değerlendirilmesi ve taksi yönetmeliğinin yerleşim yeri ve benzeri konularının yeniden görüşülmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2’nci oturumu 6 Aralık Cuma günü saat 10.00’da yapılacak.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ