“Namazla Diriliş” konferansı büyük ilgi gördü

Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen Namaz Gönüllüleri Platformu yazarlarından Ahmet Bulut tarafından verilen 'Namazla Diriliş' konferansı büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 2.12.2013 17:40:00 0
 “Namazla Diriliş” konferansı büyük ilgi gördü
DÜNYA VE AHİRETİ GÜZELLEŞTİREN İBADET NAMAZDIR
İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Coşkun, namaza gönül veren Vizeli'lere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Coşkun, İnsanın hayatında en önemli ibadetin namaz olduğunu ve dolayısı ile bu konferansın da çok önemli olduğunu belirttiği konuşmasında, konferans sonrasında namaza karşı hassasiyetin daha da artacağını ümit ettiğini söyledi. İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut, verdiği konferansta "Yüce Allah, insanoğluna binlerce nimet ve 24 saatlik zaman vermiştir. İnsanın günde bir saatini Allah için ayırıp ona teşekkür için namaz kılması gerekmektedir. İnsanı diri tutan, dünya ve ahireti güzelleştiren ibadet namazdır. Çevremizde namaz kılınmayan ev kalmasın, kendimiz namaz kılarak çocuklarımızı da namaza alıştıralım. Çünkü insanın fıtratında gördüğünü yapma vardır. Babasının namaz kılmadığını, sadece annesinin namaz kıldığını gören bir çocuk namaz kılmanın kadın işi olduğunu düşünmektedir" dedi.
 
ASIL ENGEL GÖNÜLLERDEKİ ENGELDİR
Sivas'ın Hayırbey Köyündeki engelli Fatma Tatlı'nın namaza ve Kuran'a olan samimiyetini de anlatan Bulut, Tatlı'nın hayatını İslam'a, namaza, Kuran'a adadığını ve engelli olduğu halde Hacca gitmesini de örnek vererek, "Asıl engel, namaz kılmamakla bizlerin gönüllerindeki engeldir" dedi. Kalbi en temiz olan kişinin Hz. Muhammed (s.a.v) olduğunu ve en çok namaz kılanın da o olduğunu belirten Bulut, "Benim namaz kılmadığıma bakma Benin kalbim temiz" diyenlerin yanıldıklarını söyleyerek namazın maddi ve manevi bir temizlik sebebi olduğunu belirtti. Çok sayıda eseri bulunan Bulut, konferans sonunda kitaplarını da imzalamasının ardından program sona erdi. Konferansa Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tam, İlçe Müftüsü Mehmet Coşkun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Menşure KARDEŞ