Savaştan kaçtılar, Keşan’dan kaçamadılar

Suriye’deki iç savaştan kaçarak, yasa dışı yollarla Avrupa’ya kaçmaya çalışan göçmenler, Edirne’nin Keşan ilçesinde, polis ekiplerince yakalandı.

GÜNDEM 2.12.2013 16:06:00 0
 Savaştan kaçtılar, Keşan’dan kaçamadılar
26 SURİYE UYRUKLU KAÇAK YAKALANDI
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, yasa dışı yollarla yurt dışına kaçak göçmen götüren minibüsün ilçeye geldiğini tespit etti. Keşan Dörtyol kavşağında bekleyen KOM ekipleri Tekirdağ’ın Malkara ilçesi istikametinden Keşan’a gelen Fevzi Karataş (49) yönetimindeki 34 JN 0580 plakalı minibüsü durdurdu. Minibüste yapılan aramada, Suriye’deki iç savaştan kaçtığı tahmin edilen ve yasa dışı yollarla Avrupa’ya gitmek isteyen 4’ü çocuk, 2’si kadın 26 Suriye uyruklu kaçak göçmen olduğunu tespit edildi.
 
KAÇAKLAR ARASINDA 2 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR
Araçta yakalanan 26 kaçak ile Türk Kılavuz ve Sürücü Karataş, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde minibüsten indirilen göçmenler, kendilerini görüntüleyen kameramanlara ve gazetecilere tepki gösterirken, kaçaklar arasında bulunan ve yaşının 2 olduğu öğrenilen bir çocuk ise, kameralara poz vermekten çekinmedi. Her şeyden habersiz gazetecilere gülücükler saçan 2 yaşındaki çocuk, yakınlarının durumu fark etmesi üzerine kameralardan gizlendi. Göçmenler, ifadeleri alındıktan sonra Edirne’de bulunan Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gönderilirken, kılavuz Karataş ise ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ