Özbaş, “Arz odaklı hizmet modeline geçtik”

Roman Dernekleri Federasyonu’nun talebi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli tarafından bilgilendirme toplantısının 5. si Karaağa?

GÜNDEM 2.12.2013 16:04:00 0
 Özbaş, “Arz odaklı hizmet modeline geçtik”
DAVUL ZURNA İLE KARŞILADILAR
Yoğun ilginin olduğu toplantıda Romanlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı personelini davul zurna ile karşıladı. Roman Dernekleri Federasyonu (ROMDEF) Başkanı Erdem Güyümgüler, Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Dernek Başkanı Çetin Örs, Hurda Toplayıcıları Dernek Başkanı İbrahim Merdin, Süpürgeciler Mahallesi Dernek Başkanı Hacı Hilmi Keskin, Kakava Şenlikleri Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Özgostak'ın hazır bulunduğu toplantıda, yoğun katılımdan dolayı vatandaşlar kahvehanelere sığmayınca toplantı, soğuk havaya rağmen sokakta yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, yeni kurulan Sosyal Hizmet Merkezleri ile Bakanlık olarak talep odaklı hizmet modelinden, arz odaklı hizmet modeline geçtiklerini ifade ederek, ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlara kendilerinin gittiğini dile getirdi.
 
BİZE İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARIMIZI YERİNDE TESPİT EDİYORUZ
Okullarda, mahallelerde ve kahvehanelerde eğitim ve bilgilendirmeler yaptıklarını kaydeden Özbaş, "Bize ihtiyaç duyulduğunu hissettiğimiz her alanda varız. Okullarda, mahallelerde, kahvehanelerde eğitim ve bilgilendirmeler yapıyoruz. Sorunları ve bize ihtiyacı olan vatandaşlarımızı yerinde tespit ediyoruz. Bu çalışmalarımıza özellikle romanların daha yoğun yaşadığı kenar mahallelerimizden başladık. Yıldırım Mahallesinde başladığımız ilk toplantımıza, Menzilahir, Umurbey ve Gülbahar mahallelerinde devam ettik. Şimdi de, Karaağaç Mahallesinde sizlerle birlikte 5. toplantımızı yapıyoruz. Bu toplantıların yapılmasında bizlere destek olan, mahalle mahalle bizimle birlikte dolaşan Dernek Başkanlarımıza ve Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
YARDIMLARDAN KİM NASIL FAYDALANACAK?
Toplantıda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı yapılan Sosyal Yardımlar hakkında bilgiler vererek vakıf tarafından yapılan sosyal yardımları, 65 yaş üzeri verilen yaşlılık aylığı, eşi vefat edenlere yönelik yapılan yardımlar, asker ailelerine verilen yardımlar, yakacak yardımlarından kimlerin nasıl faydalanacağı açıkladı. Sosyal ve ekonomik yoksunluktan dolayı aile bütünlüğünü sağlamakta zorluk çeken, çocuklarının eğitim sürecini devam ettiremeyecek durumda olan ailelere verilen sosyal hizmeti, sosyal ekonomik destekleri ve evde bakım ücretinden kimlerin hangi şartlarda faydalanabileceğini Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü ve Sosyal Hizmet uzmanı Mehmet Polat anlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı birimlerde görevli sosyolog, sosyal hizmet uzmanı, sosyal çalışmacılar ve meslek elemanlarının hazır bulunduğu toplantının sonunda vatandaşlar ihtiyaç ve sorunlarını birebir yetkililerle görüşme ve taleplerini iletme imkanı buldular.
 
Haber / Menşure KARDEŞ