30 kişilik heyet Makedonya’ya gitti

Kapaklı Belediyesi, 30 kişilik heyetle dün Makedonya’ya gitti. Aralarında Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası üyelerinin ve iş adamlarının da bulunduğu belediye çalışanları dört gün sürecek gezi ve

GÜNDEM 1.12.2013 18:39:00 0
 30 kişilik heyet Makedonya’ya gitti
GEZİ BEŞ GÜN SÜRECEK
Kapaklı Belediyesi, kardeş Debre Belediyesi’ni ziyaret amacıyla 30 kişilik gurupla Makedonya’ya hareket etti. Aralarında Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası üyeleri ve iş adamları, Kapaklı Çok Programlı Lisesi Öğretmenleri ve belediye çalışanlarının yer aldığı 30 kişilik gurup önceki gün saat 23.50’de, Kapaklı Belediyesi önünden hareket etti. Er-As Trawel Turizm şirketiyle yola çıkan gurup 4 Aralık tarihinde Makedonya’dan ayrılacak.
 
 
 
 
 
TİCARİ DEĞERLENDİRMELER DE YAPILACAK
Makedonya’ya hareket öncesinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yolculuğa katılanlara gezi hakkında bilgiler verdi. Mandalı, “Atatürk’ün okuduğu liseyi de gezinizde ziyaret etme imkânınız olacak. Makedonya’nın her karışında Osmanlı’nın kokusunu almak mümkündür. Kalacağınız otel kaplıcalarıyla ünlü. Yolculuğunuz sadece belediye çalışmalarıyla alakalı değil. Heyetin içerisinde 15 iş adamımız da bulunuyor. Ticaret konusunda iki ilçe arasında neler yapaılabileceği hakkında iş adamlarımızın izlenimleri olacaktır. Bu geziden ÇTSO üyeleri ve iş adamlarımızın ziyadesiyle faydalanacağını düşünüyorum”ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE
Geziye katılan gurubun, Atatürk’ün babasının evini de ziyaret edeceğini sözlerine ekleyen Mandalı, “Selanik, hem Makedonya hem de Yunanistan’ın eşit şekilde var olduğu bir şehirdir. Orada bulunan Atatürk’ün babasının evi Başbakanımız tarafından restero edilmiştir. Debre Belediyesi ile bizim belediyemiz arasındaki kardeşlik protokolü aynı şekilde bizim Çok Programlı Lisemizle Debre Zdravko Cockovski Lisesi arasında da mevcuttur.  Bu gezinize ben de iki gün gecikmeli olarak katılacağım.  Ticari kardeşliğimizi pekiştirmek adına düzenlediğimiz bu gezinin, beklentilerimizi karşılayacak nitelikte verimli geçmesini diliyorum. Her yönüyle ülkemizin refahı yakalamış bir ülke olması yönünde çalışmalarımız devam edecek. Ortadoğu ülkeleri gibi, kullanılan ülke olmamak için daha çok çalışmak zorundayız. Türkiye bu güne kadar o duruma düşmediği gibi bundan sonra da düşmeyecektir. Çünkü Türkiye çok güçlü bir ülkedir” diye konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ