Hayırlı evlat

Muratlı’da karaciğer yetmezliği çeken babasına karaciğer dokusunu veren Nebi Ergül babasını hayata döndürdü. Nebi Ergül’ün verdiği doku babası Ethem Ergül'e nakledildi.

GÜNDEM 1.12.2013 18:24:00 0
 Hayırlı evlat
KARACİĞER VERMEK İÇİN GÖNÜLLÜ OLDU
Muratlı Tapu Dairesi'nden emekli, ilçede emlakçılık ve gayrimenkul danışmanlığı yapan Ethem Ergül'e yakın zaman önce karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Bunun üzerine tedaviye başlayan Ethem Ergül’e doktorlar iyileşmesi için organ naklinin şart olduğunu söyledi. Oğul Nebi Ergül, babasına konan ilk teşhisin ardından bir süre tedavi gördüğünü ve doktorların iyileşmesi için organ naklinin şart olduğunu söylemesi üzerine, İstanbul Memorial Hastanesi'ne gittiklerini ve karaciğer vermek için gönüllü olduğunu ifade etti.
 
 
 
 
BABAM EV İSTİRAHATİNE ÇEKİLDİ
Nebi Ergül'ün testlerinin olumlu çıkması üzerine, onun karaciğerinden nakil yapılmasına karar verildi. Prof. Dr. Münci Kayaloğlu tarafından gerçekleştirilen karaciğer nakli oldukça başarılı geçti. Ameliyat sonrasında ilk olarak oğul Nebi Ergül, ardından baba Ethem Ergül taburcu edildi. Babasını sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren Nebi Ergül ise “Allah'ın izniyle babam ev istirahatine çekildi. En kısa zamanda eski sağlığına kavuşacak” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER