Hırsızlar şimdi de Allah’ın evine dadandı

Malkara Erenler semtindeki Erenler Camii'nin kubbelerinde bulunan 5 adet bakır alem, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı.

GÜNDEM 1.12.2013 17:09:00 0
 Hırsızlar şimdi de Allah’ın evine dadandı
6 KUBBELİ CAMİNİN 5 KUBBESİNİN ALEMİ ÇALINDI
Edinilen bilgiye göre, Malkara Erenler semtinde 1986 yılında yapımına başlanıp 1992 yılında yardımsever vatandaşların bağışları ile tamamlanan Erenler Camii'nin üzerinde bulunan 6 kubbeden 5’inin bakır alemleri, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı. Namaz vakti camiye gelen imam Orhan Melek, kubbelerde bulunan alemlerin yok olduğunu görünce hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerince yapılan incelemelerin ardından, kimliği belirsiz kişi ve kişileri arama çalışmaları başlatıldı.
 
POLİS HIRSIZLARI ARIYOR
Cami cemaati, Malkara’da yaşanan bu hırsızlıkların ne zaman biteceğini merak etiklerini belirterek, "Ev ve iş yerlerinden sonra şimdi de camilerde hırsızlıklar başladı. Yapan kişilerde biraz da olsa Allah korkusu olur. Vatandaşlar, dişlerinden tırnaklarından artırarak bu camiyi yapmaya çalıştı. Bunca vatandaşın emekleri çalındı. Allah’ın evi olarak tabir edilen camilerde böyle bir hırsızlık nasıl olur? Yetkililere buradan sormak istiyorum; bu hırsızlık olayları ne zaman bitecek, bu hırsızlar ne zaman yakalanacaklar? Evlerimizde rahat uyuyamıyoruz. Bir ses duyduğumuzda odaları kontrol ediyoruz. Evimizde rahatla uyuyamıyoruz. Bitsin artık bu hırsızlık olayları" diye konuştu. Polisin hırsızları arama çalışmaları devam ediyor.
 
Haber / Gökhan TEKER