Mandalı’dan müteahhitlere “birleşin” çağrısı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dün saat 14.00’da gerçekleştirilen müteahhitler toplantısında, ilçede faaliyet gösteren müteaahhitlerle bir araya gelerek, daha yaşanılabilir bir Kapaklı içi

GÜNDEM 29.11.2013 20:16:00 0
 Mandalı’dan müteahhitlere “birleşin” çağrısı
HENÜZ KABUL GÖRMEDİ
Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan Müteaahhitler Toplantısı’na Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Acar ve Osman Aşık, Belediye Başkan Danışmanı Halil İbrahim Erkan ve çok sayıda müteahhit katıldı. Yoğun katılımları nedeni ile müteahhitlere teşekkür eden Başkan Mandalı, “Kapaklı İmar Planı’nı genel tadilata alıyoruz. Mecliste 3 kat uygulamalı yerlere 4 kat izni verelim dedik. Ancak henüz kabul görmedi. İmar Komisyonu’nda tekrar görüşülecek” dedi.
 
 
 
HEM VATANDAŞ HEM MÜTEAHHİT KAZANACAK
Revizyonda yatay yapılaşma yerine dikey yapılaşmaya gitmeyi umut ettiklerini söyleyen Başkan Mandalı, “1 ada da 30 parsel ve 3’er kattan toplam 30 daire varsa, bu 30 daireyi bırakıp, 90 daireyi 2 blokta toplayacağız. Böylece yüzde 30-40 daha fazla konut yapılabilecek. Hem vatandaş hem müteahhit kazanacak. Ancak biz yeni ilçe olduğumuz için yetkilerimiz şuanda askıda. Seçimlerden sonra haklarımız geri verilecek” diye konuştu.
 
HAKKINIZI KORUYUN
Harçların yüksek olmasından dert yanan müteahhitlere cevap veren Mandalı, “Harçların yüksek olduğunu söylüyorsunuz ama biz sizden aldığımız paralarla hizmet yapıyoruz. Hiçbir yere borcumuz yok” dedi. Müteahhitlere örgütlenmeleri tavsiyesinde bulunan Mandalı, “Dernek ya da kooperatif kurun. Hakkınızı koruyun” dedi. Yerel yönetim olarak yıkıcı değil her zaman yapıcı olduklarını kaydeden Mandalı, “Gelin Kapaklı’yı birlikte güzelleştirelim” dedi.
 
KARŞI ÇIKANLAR, ÇERKEZKÖY İLE PAZARLIK İÇİNDE OLANLARDI
Kentsel dönüşüm konusunu Kapaklı’da ilk gündeme getirdikleri günlerde birilerinin buna karşı çıktığını anımsatan Mandalı, “Karşı çıkanlar, Çerkezköy ile pazarlık içinde olanlardı. Hem Kapaklı’da siyaset yapacaksın, hem de kentsel dönüşüme karşı çıkacaksın. Bu yasayı ben çıkarmadım ki. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1999 öncesi yapıları görmek istemediğini söyleyerek bu kanunu çıkardı” diye konuştu.
 
 
 
 
HESAPLARI TUTMADI VE KAPAKLIMIZ İLÇE OLDU
Çerkezköy’le pazarlık halinde olanların bugün Kapaklı’da aday adayı olduklarını dile getiren Başkan Mandalı, “Neden zamanında Çerkezköy’le pazarlık içindeydiniz? Çünkü Kapkalı’nın ilçe olacağına ihtimal vermiyordunuz. Fakat o arkadaşların hesapları tutmadı ve Kapaklımız ilçe oldu” dedi. Yerel seçimlerde halkın teveccüh göstermesi halinde yine başkanlığa talip olduğunu kaydeden Mandalı, “Sizler beni partilerin önüne geçirdiniz. Ben her zaman yerel siyaset yaptım. Seçim zamanı partimin rozetini takar, seçimden sonra da çıkarır cebime koyarım. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmam” ifadelerini kullandı. 
 
HERKES EKMEĞİ İÇİN BURAYA GELDİ
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ardından söz alan Halil İbrahim Erkan, 2014 yerel seçimlerinde meclis üyeliği adaylığı için görevinden istifa ettiğini belirterek, “Bir yerleşim yerinde müteahhitlerin önü açılmazsa o şehri güzelleştiremezsiniz. Bir şehrin ekonomisini canlandırmak için müteahhitlere yardımcı olmalısınız. Maalesef ülkemizde müteaahhitlere hırsız yakıştırması yapılıyor” dedi. Kimsenin Kapaklı’ya burayı sevdiği için gelmediğini söyleyen Erkan, “Herkes ekmeği için buraya geldi” diye konuştu.  
 
ANILARIMLA ANILMAK İSTİYORUM
Aylar önce meclis gündemine getirilen, büyük tartışmalara neden olan ve meclisten geçmeyen Kentsel Dönüşüm projesinin 5 gün önce Çerkezköy Belediyesi, önceki gün de Veliköy Belediyesi’nce kabul edildiğini ifade eden Erkan, “Kentsel dönüşüme karşı çıkan, Kapkalı’nın ilçe olmasında en ufak bir katkısı olmayan insanların, ne cesaretle aday adayı olduklarını anlamıyorum” dedi. Konuşmasını merhum annesinin bir lafı ile sonlandıran Halil İbrahim Erkan, “Rahmetli annem, ‘Makamlar gelip geçicidir. Kimisi anısı ile anılır, kimisi de anası ile anılır’ demişti. Ben anılarımla anılmak istiyorum” dedi ve toplantıya katılanlardan helallik istedi. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ