Küçükbaş hayvanlar, çiçek hastalığına karşı aşılanıyor

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, 'Trakya'da 560 bin hayvan çiçek hastalığına karşı aşılanmış durumda' dedi.

GÜNDEM 28.11.2013 11:55:00 0
 Küçükbaş hayvanlar, çiçek hastalığına karşı aşılanıyor
MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
Keçeci, makamında düzenlediği basın toplantısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığına karşı aşılama çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Kırklareli'de yıl içerisinde 12 yerde çiçek hastalığı görüldüğünü ve aşılama çalışmalarıyla hastalıkla mücadele edildiğini belirten Keçeci, çiçek hastalığına karşı gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Kırklareli'de 243 bin küçükbaş hayvanın çiçek hastalığına karşı aşılandığını ifade eden Keçeci, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak çiçek hastalığıyla ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. Küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı yüksek ateşle seyreden öldürücü bir hastalıktır. Hastalık bölgemizde maalesef bu yıl ilkbahar döneminde ilk olarak Edirne'de görüldü, arkasından da Kırklareli'de. Hastalığa karşı gerekli tedbirler alındı" dedi.
 
560 BİN HAYVAN AŞILANDI
Hastalıktan ölen hayvanların toprağa gömüldüğünü, kalanların ise aşılandığını söyleyen Keçeci, "Trakya'da 560 bin hayvan çiçek hastalığına karşı aşılanmış durumda" dedi. Keçeci, Türkiye'de çiçek hastalığının yayıldığını belirtti. Bakanlığın hastalığa karşı mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Keçeci, "Hayvan sahipleri de kendi hayvanını bu hastalığa karşı aşılatmak zorunda. Her şeyi devletten beklemeye gerek yok" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE