Felaketin eşiğinden dönüldü

Kapaklı Belediyesi’nin dere ıslah çalışması gerçekleştirdiği Atatürk Mahallesi Yuvam Konutları mevkiinde büyük bir gürültüyle patlayan doğalgaz borusu bölge halkına korku dolu anlar yaşattÄ?

GÜNDEM 27.11.2013 20:27:00 0
 Felaketin eşiğinden dönüldü
EVLER TEDBİR AMAÇLI OLARAK BOŞALTILDI
Olay, Kapaklı Belediyesi’nin dere ıslah çalışmaları yaptığı Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Koru Sokak’ta dün saat 15.30’da meydana geldi. Büyük bir gürültü ile patlayan doğalgaz borusu mahalle sakimnlerinin paniğe kapılmasına neden oldu. Dere Islah çalışmasının yapıldığı alanın yakınlarında bilinmeyen bir sebep ile büyük gürültü ile patlayan doğalgaz borusundan çıkan gazın hızla çevreye yayılması nedeniyle bölgedeki evler tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri geniş güvenlik önlemi alırken, GAZDAŞ, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bulundu.
 
 
BÜYÜK BİR TEDBİRSİZLİK VAR
Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, itfaiye ekipleri ile birlikte apartmanlarda bulunan vatandaşları çevreye yayılan gazdan etkilenmemeleri için bölgeden uzaklaştırdı. Yol her ihtimale karşın araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Olay yerine gelen GAZDAŞ yetkilileri bölgede doğalgazı keserek olası bir tehlikeyi önledi. Patlamanın yakınlarında ikamet eden vatandaşlar ise GAZDAŞ ekiplerinin çalışmalarını endişe dolu gözlerle izledi. Mahalle sakinleri dere ıslah çalışmalarında önlem alınmadığını belirtirken, patlamanın aşırı yağışlardan dolayı toğrağın kayması sonucu meydana gelmiş olabileceğini kaydetti. Bu tip olayların kazalara sebebiyet vereceğini dile getiren mahalle sakinlerinden Dursun Bolat, “Bir ay içersinde bu alanda doğalgaz borusu üçüncü kez patlıyor. Bir an önce buraya yetkililerin önlem alması gerekiyor. Büyük bir tedbirsizlik var. Yetkilileri mahalleli olarak göreve çağırıyoruz. Allah korusun yarın öbürgün büyük bir patlama olduğu zaman birinin canına bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gökhan YILMAZ