Yeni buğday ve arpa ekimleri yapıldı

Babaeski İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, 2013 yılı güz döneminde çeşit demonstrasyonu çerçevesinde İlçe merkezinde 5 dekarlık alana yüksek verimli 5 çeşit buğday v

GÜNDEM 27.11.2013 18:25:00 0
 Yeni buğday ve arpa ekimleri yapıldı
DEMONSTRASYON SAHASI KURULDU
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Babaeski İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Atatürk Mahallesi çiftçilerinden Ali Erdoğan'a buğday ve arpa çeşitlerinde verim ve kaliteye yönelik bir demonstrasyon sahası kurduruldu.
 
9 ÇEŞİTTEN OLUŞTU
Demonstrasyonda, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde yeni geliştirilen tescilli buğday çeşitlerinden Bereket, Aldane, Selimiye ve kontrol olarak bölgede yaygın olarak ekilen Pehlivan, Gelibolu çeşitleriyle, yeni geliştirilen tescilli arpa çeşitlerinden Bolayır, Martı ve Harman ve yaygın olarak Slodoran olmak üzere toplam 9 çeşitten oluşturuldu. Demonstrasyon yapılacak tarladan ziraat mühendisi eşliğinde toprak numunesi alındı. Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde toprak analiz yaptırıldı. Bu sonuçlar doğrultusunda ekim öncesi 10 kg üre gübresi, kardeşlenmede 25 kilogram amonyum nitrat (yüzde26) gübre, sapa kalkmada 10 kilogram amonyum nitrat (yüzde26)  verilecek. Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden temin edilen tohumlar Babaeski İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli gözetiminde 500 metrekare olan parsellere dekara 18 kg. 5 çeşit buğday ve 17 kg 4 çeşit arpa tohumu ekilişi gerçekleştirildi.
 
Haber  / Emine LALE