Özkan, “Dershaneler ihtiyaçtan doğdu”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, ilçede faaliyet gösteren dershaneleri ziyaret etti.

GÜNDEM 26.11.2013 21:07:00 0
 Özkan, “Dershaneler ihtiyaçtan doğdu”
DERSHANELERİ ZİYARET ETTİLER
Dün saat 14.30’da Kültür Dershanesi ile başlayan ziyaretler, sırasıyla Fen Dershanesi, Fem Dershanesi ve Final Dershanesi ile devam etti. Fem Dershanesindeki görüşmede, dershanelerin günümüz eğitim sisteminin bir sonucu olarak doğduğuna işaret eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, “Dershanelerin kapatılması halinde çocuğuna kaliteli eğitim vermek isteyen veliler değişik arayışlar içine girecektir. Bu gün resmi şekilde eğitim veren bu kurumlar aynı zamanda devlete küçümsenmeyecek miktarda vergi vermektedir. Bu kurumların kapatılması halinde çocuklar evlerinde ders almak zorunda bırakılacaktır. Bunun devlete herhangi bir getirisi olmayacaktır” dedi.
 
HUKUKA AYKIRIDIR
Her anne ve babanın çocuğuna en iyi şekilde eğitim ve öğretim verme isteğinin, dershaneleri günümüzün mecburi eğitim kurumları haline getirdiğini ifade eden, CHP Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, “Hükümetin dershaneleri kapatmaya kalkması hukuka aykırı bir eylemdir. Herkes istediği şekilde çocuğunu eğitme hakkına sahiptir. Bu hakkın ebeveyninden alınması hukuk devleti ile bağdaşmamaktadır.  Kaldı ki, Milli Eğitim müfredatında olmayan birçok konu dershanelerde verilmekte, öğrencilerimiz okullarından daha kaliteli eğitimi dershanelerde almaktadırlar” diye konuştu.  
 
BU GÜNE KADAR HANGİ MÜFREDATA BAÐLIYDIK
Kamuoyunun henüz olayın farkında olmadığını, dershanelerin kapatılması halinde öğrencilerin bundan olumsuz etkileneceğini belirten Fem Dershanesi Müdürü Ahmet Avcı, “Bizler mevcut eğitime paralel bir eğitim verdiğimizi iddia etmiyoruz. İzlediğimiz yol yöntem öğretmektir. ÖSYM başkanının açıklamalarını ben komik buluyorum.  Konuşmasında, bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatının uygulanacağını belirtiyor. Yani bu güne kadar hangi müfredata bağlıydık, ben bunu çok merak ediyorum” dedi.
 
BİRLİKTE HAREKET EDECEÐİZ
Sınıfların 27 kişiden oluştuğuna vurgu yapan Avcı, “Sınıflarımız öğrencilerin rahat bir ortamda ders görmelerine imkân tanıyan şekilde donatılmıştır. Dershanelerin kapatıldığını düşünelim. Cumartesi ve Pazar günleri bu çocuklar ne yapacak? Öğrencilerin hafta sonunda dershane haricinde ders çalışmasını sağlamak çok zor. Ama dershanede o kadar zor değil” dedi. Avcı ayrıca dershanelerin kapatılmaları konusunda mevcut 3 bin dershane ile birlikte hareket edeceklerini ve hükümet kanadından bu konuda yapılan açıklamaların çelişkilerle dolu olduğunu ifade etti. Avcı, “Başbakan ayrı şeyler diyor, bakan ve müsteşar ise başka şeyler” ifadelerini kullandı.
 
 
Haber / Asim YAVUZ