İşler, “Kutsal bir görevin içersindesiniz”

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi yönetimi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dün saat 14.30’da öğretmenler odasında program düzenledi.

GÜNDEM 22.11.2013 20:21:00 0
 İşler, “Kutsal bir görevin içersindesiniz”
ACABA NE YAPAMADIK DA BU ÇOCUK İNTİHAR ETTİ
Serkan ve Müjgan Karagöz çiftinin Çerkezköy’e kazandırdığı okulun meyvelerini hep birlikte gördüklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, herkesin birer engelli adayı olduğunu ifade etti. Engelli çocukların dünyada menfaat gözetmeksizin bir ön yargı gözetmeyen tek grup olduğunun altını çizen İşler, “Bu çocuklar seviliyorsa iş bitmiştir. Öğretmenler olarak kutsal bir görevin içersindesiniz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında önceki gün Muratlı’da meydana gelen kazada bir öğrencinin hayatını kaybettiğini ifade eden İşler, “Psikolojik rahatsızlığı olan bir çocuğumuz canına kıydı. Bütün gece uyuyamadım. Acaba ne yapamadık da bu çocuk intihar etti diye kendi kendime sordum” dedi. Öğretmenlerin, kalbine giremediği öğrencilerin kafasına da giremeyeceğine dikkat çeken Halis İşler, bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.
 
BÜTÜN ÖÐRETMENLERİ DE SAYGI VE SEVGİYLE ANIYORUZ
Konuşmasına bütün öğretmenlerin gününü kutlayarak başlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise gençlere yaptıkları ve bundna sonraki yıllarda da yapacakları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür etti. Gerek okul idarecilerinin gerek öğretmenlerin gerekse şehri yönetenlerin en önemli meselesinin eğitim olduğuna vurgu yapan Metin Kubilay, “Bundan daha önemli bir konu yoktur. Çocuklarımızın geleceği bizler için çok önemlidir. Her nefes alış verişimizde bu solunumu hissediyoruz. Bugün bu programı hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Bizleri bu günlere getirip yetiştiren bütün öğretmenleri de saygı ve sevgiyle anıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
BİRLİKTE OLMAK ÖNEMLİ
Konuşmasına Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere hayatını kaybeden bütün öğretmenleri rahmetle andığını belirterek başlayan Serkan Karagöz ise büyük bir aile olduklarını ifade etti. Birlikte olmanın önemine vurgu yapan Karagöz, “Müjgan Karagöz’e böyle bir toplantıyı yaptığı için teşekkür ediyorum. Geçen sene eğitim öğretime başladığımızda öğretmenlerimiz yetersiz  vardı. Bu yıl ise öğretmen kadrosu olarak çıtayı biraz daha yükselttiler. Ben bütün öğretmenler ile gurur duyuyorum. Bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklamak zorundayız. Eğer onları seviyorsak, sevgi ile kucaklayabiliyorsak zaten sorunu halletmişizdir. Onlara itici bakıyorsak burada öğretmenlik yapmanın bir anlamı kalmaz. Desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’e, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
KAYNAŞMIŞ OLDUK
Okula yeni atandığını ifade eden ve toplantı vesilesiyle öğretmenlerle kaynaşma imkanı bulduğunu söyleyen Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serdar İş, “Sizlerin nezdinde bütün öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum. Üstlenmiş oldukları anlamlı görev için de kendilerini tebrik ediyorum. Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte okulumuzu iyi yerlere getireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle pasta kesildi. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Şube Başkanı Serkan Karagöz, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serdar İş, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz ile öğretmenler katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ