ÇTSO’nun Ekim ayı geliri 242 bin 420 TL

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nı yapmak üzere dün saat 16.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Taha Ülker Başkanlığı’nda toplandÄ

GÜNDEM 19.11.2013 19:19:00 0
 ÇTSO’nun Ekim ayı geliri 242 bin 420 TL
BANKA MEVCUDU 1 MİLYON 305 BİN 717 TL
ÇTSO Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin ile Meclis Üyeleri Hasan Dursun ve Saim Buyruk katılmadı. Toplantı saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde 2013 yılı Ekim ayı gelir gider cetvelleri, banka ve kasa mevcudu ile mizan görüşüldü. Ekim ayı gelirinin 242 bin 420,45 TL, giderin ise 58 bin 541,61 TL olarak gerçekleştiği belirtilen toplantıda, kasa mevcudunun 250,23 TL, banka mevcudunun ise 1 milyon 805 bin 717 TL olduğu kaydedildi. Ekim ayı mizanının borç ve alacak bakiyelerinin 6 milyon 306 bin 795,05 TL olduğu ve denklik sağlandığı belirtilen toplantıda muhasebe kayıtlarının düzgün ve gerçeğe uygun tutulduğu, gider ve gelir cetvellerinin, kasa, banka cetvellerinin ve mizan cetvellerinin kayıtlara uygun olduğu ifade edildi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 
TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLECEK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise 2013 Mali yılı bütçesinde ek ödenek ve fasıllar arası aktarma yapılması konusu görüşüldü. Muhtelif yardımların artırılmasını öngören ek ödeneğin 206 bin TL olması meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantının 3’üncü gündem maddesinde ise inşaat komisyonu çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. İki firma ile proje ve keşif sürecinin tamamlandığını belirten Mehmet Aksoy, “Fiyatlandırmalar yapıldı. Tekliflerin değerlendirilmesi aşamasına geçilecek. 15 gün sonra da çalışmalar başlayacak” ifadelerini kullandı.
 
DAHA GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPABİLİRİZ
Toplantıda söz alan meclis üyesi Muharrem Yamaç, her iki firmanın da gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Çalışma yapılan firmalardan biri, bizim fabrikamızda yapılan bir işte plan proje aşamasında başarılı oldu. Fakat, işin devamında aynı başarıyı gösteremedi” dedi. Yönetim olarak meclis ile koordine bir şekilde çalıştıklarını belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, “Komisyon çalışmaları sonrasında meclis üyeleri davet edilecek ve gerekli bilgilendirme yapılacak. El birliği ile karar verirsek daha iyi olur” diye konuştu. Yönetim ve meclisin bu gibi konularda istişare içinde olması gerektiğinin altını çizen Meclis Başkanı Taha Ülker ise “15 gün içinde birbirimizi yönlendirme şansımız oldu. Bu konularda sık sık görüşerek, daha güzel çalışmalar yapabiliriz” diye konuştu.
 
ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI DİNLEMEK ZORUNDAYIZ
Kasım Ayı toplantısınn bir sonraki gündem maddesinde ise odanın doğalgaz dönüşümünü üstlendiği üç okulda yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. Okulların doğalgaz dönüşüm işinin tamamlandığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, “İşin geçici kabulleri yapılarak okullara teslim edilecek. Kesin kabuller 30 gün sonra yapılacak. Herhangi bir olumsuzluğa karşı firmaların 30 Nisan 2014 tarihli teminat mektuplarını aldık” dedi. Toplantı sonunda ülke genelinde kapatılması planlanan dershaneler konusu hakkında açıklamalarda bulunan İsmail Akın, ilçede 9 dershane bulunduğunu belirterek, “Hepsi de odamızın üyeleridir. Bu konu bizim üyelerimizi ilgilendiriyor. 6’ncı komite bu konuyla ilgili organizasyon yapıp çalışma yapabilir. Oda olarak üyelerimizi ilgilendiren konularda biraz daha çaba sarf etmeliyiz. Kısaca üyelerimizin sıkıntılarını dinlemek zorundayız” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ