Keşanlılar kurtuluş programının süresine tepki gösterdi

Edirne'nin Keşan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanırken vatandaşlar, kısa süren program nedeniyle tepki gösterdi.

GÜNDEM 19.11.2013 18:00:00 0
 Keşanlılar kurtuluş programının süresine tepki gösterdi
BİRÇOK KEZ DÜŞMAN İŞGALİNE UÐRADI
Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan 4'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli daire müdürleri, askeri erkan ile az sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Keşan'ın eski tarihlerden bu yana bir yerleşim birimi olduğunu ve birçok kez düşman işgaline uğradığını dile getiren Özcan, son olarak Kurtuluş Savaşı'nda ilçenin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Keşan'ın o dönemdeki önde gelenleri tarafından işgalden kurtarıldığını söyledi.
 
SEYYAR SATICILAR DA TEPKİSİNİ KOYDU
Tören, Keşan Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu. Öte yandan törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve yanlarına çocuklarını da alan aileler, kutlamaların bittiğini öğrenmesi karşısında tepki gösterdi. Eskiden kurtuluş günlerinin daha renkli geçtiğini belirten vatandaşlar, bu coşkunun yeni düzenlemelerle ortadan kaldırıldığını kaydetti. Duruma seyyar satıcılar da tepkisini koydu.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN