1 ayda 6 defin işlemi gerçekleştirildi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, birimin Ekim Ayı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

GÜNDEM 7.11.2013 17:58:00 0
1 ayda 6 defin işlemi gerçekleştirildi
 14 ADET İLAN TUTANAK ALTINA ALINDI
Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ekim Ayı içerisinde bir adet sıhhi müesseseye İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı düzenlendiğini ifade eden Mustafa Serat, “Ekim Ayı İçerisinde İcra Müdürlüğü, Belediye ve diğer kurumlardan gelen 14 adet ilan tutanak altına alındı ve 7 adet hoparlör ilan Zabıt Varakaları düzenlenerek teslim edildi” dedi. Ekim Ayı’nda ruhsat verilen işletmelerin kontrolünün yapıldığını kaydeden Serat, “İlçemizde 6 vatandaşımızın defin işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca 1 adet de Menşe Şahadetnamesi verildi” açıklamalarında bulundu.
 
1 İŞYERİ MÜHÜRLENDİ
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine verilecek işyeri ruhsatların emniyet müdürlüğüne kontrol ilgili yazılarının gönderildiğini kaydeden Mustafa Serat, “Bu bir aylık süreçte tüm ilçede faaliyet gösteren tüm fırınlar ekiplerimiz tarafından denetlendi. Eksiklik görülen işyerlerine gerekli cezai işlemler uygulandı” dedi. Ekim ayında birime gelen 234 evrak ile gönderilen 151 adet evrakın kayıt altına alındığını söyleyen Mustafa Serat, “Ekim ayı içerisinde 9 adet Zabıt Varakası düzenlendi. Bu bir aylık süre zarfında 1 adet İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendi. 1 adet işyeri mühürlendi” ifadelerini kullandı.
 
EKSİK ÇÖP BİDONLARI TAMAMLANDI
Perşembe ve Pazar pazarlarının kontrolünün ekipler tarafından düzenli olarak yapıldığını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat, “İlçemizdeki çöp şikâyetleri incelenerek çöp araçlarına yönlendirme yapıldı ve eksik çöp bidonları tamamlandı. Emniyet müdürlüğü ile ortak hareket ederek umuma açık istirahat ve eğlence yerleri denetlendi. Ekim ayı içerisinde yeni ruhsatlandırılan iş yerlerine gidilerek ruhsat kesinleştirme tutanağı tutuldu. Gıda imalatı yapan iş yerlerine denetlemeler yapılarak eksik görülen evrakları tamamlatıldı. İşyeri temizlik kurallarına uyulması konusunda uyarıldı. Cadde ve sokaklara periyodik olarak yol süpürme aracı gönderildi ve yol yıkama işlemi yaptırıldı. Zabıta ekiplerince tespit edilen su patlakları su işlerine bildirildi” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ