Tekin, “Diğer partiler ortaya projeye koyamıyor”

Saadet Partisi Edirne Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, Edirne Belediyesi’nin, ulusal ve uluslararası fonları etkin kullanarak ciddi mali kaynak sağlayabileceğini belirtti.

GÜNDEM 4.11.2013 13:05:00 0
 Tekin, “Diğer partiler ortaya projeye koyamıyor”
HİÇBİRİSİNİN SESİ ÇIKMADI
Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, belediyenin mali yapısının güçlendirilmesi konusunda 12 maddelik yol haritaları bulunduğunu fakat geçen hafta yaptıkları çağrıya rağmen diğer partilerin belediye mali durumunun iyileştirilmesi noktasında herhangi bir proje ortaya koyamadıklarını ifade etti. Belediye bütçesinin güçlenmesi açısından fonların önemli olduğunu aktaran Tekin, "Edirne Belediye'sini borç yükünden nasıl kurtaracakları ve halka sundukları projeleri hangi parayla gerçekleştirecekleri konusunda diğer partilerin kamuoyunu aydınlatmalarını istemiştik ancak hiçbirisinin sesi çıkmadı. Belediye bütçesine ciddi mali kaynak sağlayacak yol, ulusal ve uluslararası fonların etkin kullanılmasıdır” dedi.
 
TASARRUF TEDBİRLERİ ALMAK LAZIM
Belediye mülklerinden elde edilecek gayrimenkul gelirlerini en az yüzde 10 arttırmak için bir takım çalışmalar gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, “İlan ve reklam panolarından elde edilecek gelirleri en az yüzde 10 arttırmak mümkün. İhale süreçlerinin şeffaf hale getirilerek ihalelerin sonucunda kamunun en yüksek fayda kazanmasını sağlamak gerekir. Ayrıca tüm idari birimlerde tasarruf tedbirleri almak lazım” açıklamalarında bulundu.
 
Haber / Menşure KARDEŞ