AK Parti’de 11 ilçeye 75 talip

AK Parti’de, 2014 yerel seçimlerine az bir süre kala Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 11 ilçede ilçe belediye başkan aday adaylıklarına yapılan müracaatlar 1 Kasım Cuma günü saat 17

GÜNDEM 3.11.2013 12:15:00 0
 AK Parti’de 11 ilçeye 75 talip
BÜYÜKŞEHİR İÇİN 3 İSİM YARIŞACAK
AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için üç isim başvuruda bulundu. AK Parti İl Başkanlığı’na aday adaylığı için resmi başvuruda bulunan Mehmet Şık, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ve Behzat Erten başvuru dosyalarını teslim etti. AK Parti, Süleymanpaşa ilçesinde ise Belediye Başkan aday adaylığına toplam 12 isim başvurdu. Aralarında AK Parti İl eski Başkanı Soner Çizen’in de yer aldığı aday adayları arasında Cengiz Becerir, Hakan Şık, Kadir Çebi, Mürsel Özcan, Cavit Yazıcı, Özgür Yaver, Cüneyt Yüksel, Fikret Yılmaz, Nevzat Bahar, Kemal Aybi ve Sebahattin Ümet de yer alıyor.
 
KAPAKLI’DA 8 İSİM YARIŞACAK
Tekirdağ’ın çiçeği burnunda ilçelerinden Kapaklı’da ise AK Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı için 8 isim yarışacak. İşte o isimler: Akın Yılmaz, Ömer Karadeniz, Mustafa Çetin, Salih Bezgin, Ercan Üçer, Recep Büyük, İrfan Demir ve Şakir Demirel. Saray Belediye Başkan Aday Adaylığı için aralarında TRT sanatçılarından Sami Aksu’nun da yer aldığı toplam 9 isim AK Parti aday adaylığı için yarışacak. AK Parti’nin Saray belediye Başkan Aday Adayları ise şunlar: Sami Aksu, İbrahim Duratlı, Necati Sezer, Nurettin Yılmaz, Şenol Bilgi, Aygün Aydın, Özgen Erciş, Mehmet Yüksel ve Aydın Aydın. AK Parti Marmaraereğlisi Belediye başkanlığı için de mevcut Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Mithat Soylu, Hikmet Ata, Selahattin Baş, Betül Sarıkurt, Ahmet Yaşar Yalçın, Ali Rıza Es ve Tahir Saygın yarışacak.
 
YEMİŞÇİ ÇORLU İÇİN YARIŞACAK
AK Parti’nin yerel seçimlerde en çok zorlanması beklenen Çorlu İlçe Belediye Başkanlığı için ise Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de aday adaylığını açıkladı. AK Parti’nin Çorlu’daki diğer Belediye Başkan Aday Adayları ise Hakan Sunal, Nusret Atik ve Şevket Sezer oldu. AK Parti Muratlı Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için Metin Arıcı, Ahmet Türkoğlu, Necla Arda ve Cüneyt Sertoğulları’nın yarışacağı 2014 yerel seçimlerinde Şarköy Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için ise 3 isim başvuruda bulundu. Bu isimler ise Hatip Şirazi Batı, Kemal Özvarlık ve İlhan Koçer oldu. Ergene Belediye Başkanlığı’na Hamdi Şenyer, Seyfettin Meriç, Hüseyin Bulut, Özlem Çetinkaya, Ziyamettin Yaman, Ömer Çakar ve Mustafa Çalım’ın aday adayı olduğu yerel seçimlerde AK Parti’nin Hayrabolu Belediye Başkanlığı için ise Şener Çelikayar, Ahmet Akgün, Salih Kıvanç ve Tamer Caymaz aday adaylığını açıkladı.
 
ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SAYISI 10
AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday adaylığı için ise Çerkezköy’de 10 isim yarışacak. İşte o isimler: Çerkezköy mevcut Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Efrahim Yeşil, Aynur Düzgünel, Mehmet Danyeli, Habip Bilgin, Tuncay Yegin, Süleyman Ak ve Mehmet Sürücü. AK Parti Malkara Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için mevcut Belediye Başkanı Birol Kaya’nın yanı sıra, Halit Uslu, Rafet Cingor ve Ramazan Özcan yarışacak.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ