Yegin, “AK Parti belediyecilikte bir markadır”

Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları ile Etbeyi Lokantası’nda verdiği kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ert

GÜNDEM 24.10.2013 13:45:00 0
 Yegin, “AK Parti belediyecilikte bir markadır”
HALKIN PARTİMİZE TEPKİSİ GAYET OLUMLU
Basın mensuplarıyla bir araya geldiği gibi ilerleyen günlerde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile de kahvaltı organizasyonlarıyla bir araya geleceğini belirten AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, şuana kadar gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşın ve esnafın AK Parti’ye ilgisinin gayet olumlu olduğunu kaydeti. Yegin, “Şahsımla ilgili beni tanıyanlar memnuniyetlerini dile getiriyor. Bu süreçte şahsımı tanımamayanlara da kendimi tanıtmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
 
YAPILAN İŞLER İYİ DENETLENMİYOR
Çerkezköy’ün yeni bir anlayışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Yegin, Belediye Başkanı Ali Ertem’in görevi süresince birçok hizmette bulunduğunu fakat hizmetlerin yeterince kaliteli olmadığını öne sürdü. Çerkezköy Belediyesi’nde denetim sorununun da bulunduğunu kaydeden Yegin, “Yapılan işler iyi denetlenmiyor. Bu da kalite sorununu ortaya çıkarıyor. Biz, belediyenin yapılan işleri iyi denetlemesi gerektiğini söylüyoruz. Bunda muhalefetin de çok suçu var. Yapılan işlerin kalitesi ile ilgili muhalefetin bir açıklamasını görmedim. İşler neden daha kaliteli yapılmıyor diye bir eleştirileri olmadı” diye konuştu.
 
ALTYAPI SORUNLARI DAHA ACİLDİR
Çerkezköy Belediyesi’nin bugüne kadar ağırlıklı olarak altyapı çalışmalarıyla uğraştığını ifade eden Tuncay Yegin, belediyenin sosyal yönden eksikleri olduğunu kabul etmek gerektiğini ifade etti. Çerkezköy’ün altyapı çalışmalarının hala tamamlanmadığına dikkat çeken Yegin, “Bir yerleşim yerinin altyapı sorunları, sosyal alanlardan daha acildir. Çerkezköy’de halen altyapı sorunu var. Belediye Çerkezköy’e çok hizmet yaptı ama AK Partili bir belediye daha fazlasını yapmalıydı. Çünkü AK Parti belediyecilikte bir markadır” açıklamalarında bulundu.
 
NEDEN TÜM MAHALLEYE HİZMET ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORSUN?
Kahvaltıya katılan basın mensuplarının Çerkezköy Belediyesi’nin borçlarını hatırlatılması üzerine konuşan Tuncay Yegin, yalnız Çerkezköy Belediyesi’nin değil Türkiye’deki pek çok belediyenin de borcu olduğunu ifade etti. Yönetime gelmeleri halinde borçların bir plan dahilinde ödenebileceğini kaydeden Yegin, “Çerkezköy Belediyesi’nin borçları kadar alacakları da vardır. Belediye istese borçlarını arsa satışlarıyla ödeyebilirdi. Fakat birçok kuruma arsaları bedelsiz verdi” dedi. Yegin, aday adaylığına nasıl karar verdiği sorusuna ise “Çerkezköy’de müteahhitlik yapıyorum. Arkadaşlarım ‘mahalleye bir güzel bina yapmak yerine neden tüm mahalleye hizmet etmeyi düşünmüyorsun’ dediler ve ben de Çerkezköy halkına hizmet etmek için siyasete girmeye karar verdim” şeklinde cevap verdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ