O miniklerin ‘Şoför Anne’si

Lüleburgaz’ da öğrencilerin 'şoför anne' diye seslendiği Bahar Bayram, 2’nci sınıfa giden 21 öğrenciyi her sabah evlerinden alarak okula bırakıyor.

GÜNDEM 22.10.2013 17:43:00 0
 O miniklerin ‘Şoför Anne’si
BU MESLEĞİ BEN NEDEN YAPMAYAYIM Kİ?
Lüleburgaz ‘da 5 yıldır öğrencilerin servis şoförlüğünü yapan ve çocukların 'şoför anne' diye seslendiği Bahar Bayram, 2’nci sınıfa giden 21 öğrenciyi her sabah evlerinden alarak okula bırakıyor. Öğle yemeğinde çocukları eve bırakıp tekrar okula götüren Bayram, son olarak okul çıkışı çocukları ailelerine teslim ediyor. Eşinin ve babasının da servis şoförü olduğunu söyleyen Bahar Bayram, "Yabancı olmadığım bu mesleği ben neden yapmayayım ki?' dedim ve eşim Murat Bayram sayesinde bu mesleği icra etme kararı aldım" dedi.
 
5 YILDIR DİREKSİYON SALLIYOR
Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencilerinin servis şoförlüğünü yapan Bahar Bayram, kadınların ender görüldüğü bu meslekte 5 yıldır direksiyon sallıyor. Servis şoförlüğü yapmaya eşi sayesinde başladığını ifade eden Bayram, "Servis şoförlüğü için ehliyet almaya gittiğimde kurstakiler de çok şaşırdı. Söylediklerine göre benden önce Trakya'da E sınıfı ehliyeti 1972 yıllarında bir kadın almış. Kadınların pek tercih etmediği meslek dalı olduğunun farkındayım. İşimi seviyorum, öğrenciler çocuklarım gibi oldu. Beni ikinci anneleri olarak görüyorlar ben de onları çocuğum gibi seviyorum" diye konuştu.
 
VELİLERİN NELER HİSSETTİKLERİNİ ANLAYABİLİYORUM
Bayram, öğrenci velilerinden de olumlu tepkiler aldığını belirterek, "Öğrenci velileri de erkek şoförlere göre kadın şoförlerin olmasını daha olumlu karşıladı. Çocuklar yaş itibariyle küçük olmaları nedeniyle kendilerine beni daha yakın hissediyorlar ve güveniyorlar. Ben de bir anneyim 4 yaşında bir çocuğum var, neler hissettiklerini anlayabiliyorum. Çocuklar en küçük bir sorunda, problemde bana danışıyorlar ben de seve seve ilgileniyorum" dedi. Bayram, trafikte bazı problemlerle de karşılaştığını ifade ederek, "Şoför olarak görev aldığım beş yıl içinde kadın bir şoför olarak trafikte sorunlarla karşılaştım. Trafik; argo kelimeler kullanan, laf atan, kurallara uymayan insanlarla dolu. Ne yazık ki bu durumlara her kadın gibi ben de maruz kaldım ama hiçbir şey benim işimi severek yapmama engel olamadı" dedi.
 
Haber / Şerife KURTOĞLU