Küçük esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ortaklık kültürünün gelişmediği takdirde küçük esnafın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağınÄ

GÜNDEM 21.10.2013 12:35:00 0
 Küçük esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
 
KREDİ KAPISI
Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, memur, işçi, emekli ve diğer çalışan kesimin yıllardır küçük esnaftan veresiye alışveriş yaparak burasını bir kredi kapısı gibi gördüğünü söyledi. Küçük esnafı ayakta tutmak ve yaşatmak adına ortaklık kültürünü geliştirme modelinin tartışılması gerektiğini belirten Helvacıoğlu, en az 3 esnafın birleşmesi ile başlayan sistemde, devlet desteğinin kademe kademe artması gerektiğini düşündüklerini sözlerine ekledi.

AZ OLSUN BENİM OLSUN DEVRİ KAPANDI
Ortaklık kültürünün, hem kurumsallaşmayı hem de esnafın ayakta kalmasını sağlayacağını aktaran Helvacıoğlu, "Ortaklık kültürü gelişmediği takdirde küçük esnaf yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Bu kültür gelişmediği taktirde esnaf yok olup gidecek. Az olsun benim olsun devri kapandı" dedi. Helvacıoğlu, KOSGEB'in de benzer bir modele sahip olduğunu, en az 3 esnafın bir araya gelmesiyle başlatılacak ortaklık kültürünün geliştirilmesiyle ulusal ve global firmalarla mücadele edilebileceğini dile getirdi.

Haber / Emine LALE