Kopan Kol Yerine 14 Saatte Dikildi

Ergene’de çalıştığı fabrikanın kumaş sarma silindirini tamir etmek isteyen Orhan Ustaoğlu’nun makineye kapılarak kopan kolu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 14 saat süren operasyonla yerine

GÜNDEM 11.10.2013 14:59:00 0
 Kopan Kol Yerine 14 Saatte Dikildi
AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ
Hastanenin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi servisinde tedavi altına alınan Orhan Ustaoğlu'nun sağ kolu, Op. Dr. Serkan Balta, Dr. Koray Paşacı, Dr. Hakan Fatih Merev ve Ortopedi servisinden Op. Dr. Mert Özcan'dan oluşan ekip tarafından 14 saat süren operasyonla yerine dikildi. Ameliyatın oldukça başarılı geçtiğini kaydeden Op. Dr. Serkan Balta, Ustaoğlu'nun 4 günün ardından kolunu hissetmeye ve parmaklarını oynatmaya başladığını belirtti.
 
AMELİYAT UZUN SÜRDÜ
 Sağ kolda iş kazası nedeniyle parçalanan bölümleri kolu kısaltmak yerine sol bacağından aldıkları kemik ve damarlarla eski uzunluğunda yerine diktiklerini belirten Dr. Balta, “Hastamız 4 gün önce Tekirdağ'daki bir iş kazasından geldi. Sağ kolu dirsek seviyesinden tamamen kopmuştu. Yaklaşık 14- 15 saat süren bir ameliyatımız oldu. Geldiğinde sağ kolunda çok ciddi doku kayıpları mevcuttu. Sağ koldaki dokuyu kapatmak için sol bacağından damar, kemik ve kas sinirlerini aldık. Hastamızın damarları, sol bacağından aldığımız damarla onarıldı. Bu yüzden ameliyat süresi de uzun sürdü, 8- 9 ünite kadar kan verilmesi gerekti” dedi.
 
ELDE DE DOKU VE KAN CANLANMASI BAŞLADI
Şu anda ameliyat sonrası 4'ncü gününde olduklarını kaydeden Dr. Balta, “Hastamız gayet keyifli, biz de bu nedenle çok keyifliyiz. Koldaki sağ kalımı tamamen sağladık. Bugünden sonra hastamızın uzun bir süre fizik tedavisi olacak. Her şey yolunda gidiyor, hastamızın kemik ve damar aldığımız sol bacağına da hiçbir hasar vermedik. Elde de doku ve kan canlanması başladığı için, ağrıları da olmayacak. Fizik tedavi ile birlikte hastamızı takip etmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
 
KOLUNU VE PARMAKLARINI HİSSETMEYE BAŞLADI
İş kazası geçirdiği günü artık hatırlamak istemediğini vurgulayan Ustaoğlu, kolunu ve parmaklarını hissetmeye başladığını belirterek, “Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum, hatırlamak da istemiyorum. Çok fazla acım yoktu, ilk anda da işyerinde çok iyi müdahale ettiler. Başarılı bir ameliyat geçirmişim. Şu anda ağrım sızım yok. Gerçekten iyi durumdayım, böyle bir kol kopmasının ardından bu kadar başarılı olmam, kendimi iyi hissetmem çok büyük bir doktorluk başarısıdır. Daha önce bir parmağım bile kesilse ne kadar acıyordu. Ama şu an sağ kolum dirsekten kopmuş haldeyken çok iyi hissediyorum. Parmaklarımı da oynatıp elimi hissediyorum. Fizik tedaviyle eskisi gibi olacağına da inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ