“Türkiye’nin Avrupa Birliğine Girmesini Destekliyoruz”

Comenıus Projeleri kapsamında Yanıkağıl Ortaokulu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İtalya, İspanya, Hollanda ve Fransa'lı 18 öğrenci ve 10 öğretmen oluşan toplam 28 kişilik kafile Kapaklı Kaymak

GÜNDEM 8.10.2013 00:40:00 0
  “Türkiye’nin Avrupa Birliğine Girmesini Destekliyoruz”
MİSAFİRLERİ AĞIRLADI
Comenius Projesi kapsamında İtalya, İspanya, Hollanda ve Fransa’dan oluşan heyet Yanıkağıl Ortaokulu’nun daveti üzerine hafta sonunda Türkiye’ye geldi. Burada farklı kültürleri öğrenme fırsatı bulan 18 öğrenci ve 10 öğretmen Kapaklı Belediyesi’ne de ziyaret gerçekleştirdi. Dün saat 14.30’da gerçekleşen ziyarette Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı misafirlerini Meclis Salonu’nda ağırladı.
 
 
 
MEMNUNİYETİNİ DİLE GETİRDİ
Avrupa ülkelerinden gelen misafirleri Kapaklı’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Avrupa fonundan faydalanabilmek için Türkiye’ye katkı sağlamanız gurur vericidir. Her ne kadar Avrupa fonuna Türkiye’den belirli bütçeler ayırsak da vermiş olduğumuz 100 TL’nin değer fiyatının yalnızca 10 TL’sini döndürebiliyoruz. Bunun 90 TL’lik kısmı Avrupa ya da bu fonlarda çalışan birliklerde kalıyor. Projeler nezdinde tam profesyonel olmamız gerekiyor. Böylelikle vermiş olduğumuzun daha fazlasını alma gayesinde olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.
“50 BİN VATANDAŞA İSTİHDAM SAĞLANIYOR”
Kapaklı’nın yeni ilçe olduğun anımsatan Mnadalı, ilçenin tarihi hakkında bilgilendirmede bulundu. Kapaklı’nın, çok hızlı göç alan bir ilçe olduğunu belirten Mandalı, “Nüfus her yıl yüzde 14 artış gösteriyor. Bunun sebeplerinin başında sanayi kenti olmamız geliyor. Türkiye’de ilk 50’de bulunan sanayi kuruluşlarının birçoğu bu ilçede yer almaktadır. Bu fabrikalar 50 bin vatandaşı istihdam ediyor. İstanbul’da bulunan sanayi kuruluşları bulunduğumuz coğrafyaya gelmektedir. Bu şekilde de nüfus artışı gerçekleşmiş oluyor” dedi.
 
“İLİŞKİMİZİ KOPARMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ”
Kapaklı’nın yaş ortalamasının 34 olduğunu ifade eden Mandalı, “Genç bir nüfusa sahibiz.
Belediyesi olarak buradaki hizmetleri alt yapıdan diğer unsurlara kadar götürmeye çalışıyoruz. İnşallah sizin bu okullar arası projelerinize de katkı sunmaya devam edeceğiz. Avrupalılar ülkemizi peçeli, kendi içine kapalı devlet olarak görüyor. Ama böyle olmadığımızı görüyorsunuz. Hiçbir zaman Avrupa ülkeleri ile ilişkimizi koparmayı düşünmüyoruz. Başta Suriye, Irak ve Mısır’da bizim de arzu etmediğimiz olaylar gelişiyor. Onlarla bizi sakın karıştırmayınız. Bizler daha modern bir islam ülkesiyiz. Çünkü biz dünya üzerinde yaşayan 7 milyar insan ile buluşmayı benimseyen bir milletiz” ifadelerini kullandı.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Kapaklı’ya gelen misafirlere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ise “Ben yeni ilçe olan Kapaklı’nın Kurucu Kaymakamıyım. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bir buçuk ay önce göreve atandım. Kaymakamlık sizin ülkelerinizde olmayan birim. Farklı yönetim sistemleri olan ülkelerden geliyorsunuz. Bizim için kaymakam merkezi idarenin taşra temsilcisidir. Bu proje kapsamında Kapaklı’yı ve Yanıkağıl Köyümüzü ziyaret ettiniz. Eğitim sistemi ile ilgili bilgiler edindiniz. Hepinize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
PROJENİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ
Comenıus projesinin öneminden bahseden kafile başkanı Annadora Riondino, “Bu proje Avrupa’nın çok farklı okullarını bir araya getiriyor. Bunun Türkiye’de okullar için çok olmuş olabilir ama Yanıkağıl’ın ilk projesidir. Avrupa kültürü ile buluşacağımız için çok mutluyduk ve bu projeyi de dört gözle bekledik. Bu projenin amacı kültürler arası kaynaşmayı sağlamaktır. Her ülkenin başka bir ülke ile her zaman ortak bir paydası olabilir. Bu konu ile ilgili hazırlanan tüm materyalleri ve tüm konuları toplantılarda paylaşmaya özen gösteriyoruz. Bizler öğrenciler getiriyoruz ve onlar da gerçek yaşamlarını buradaki öğrenciler ile paylaşıyorlar” diye konuştu.
 
“AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMESİNİ DESTEKLİYORUZ”
Projede desteklerini esirgemeyen Yanıkağıl Ortaokulu öğretmenlerine ve sponsorlara teşekkür eden Riondino, “Biz toplantı boyunca farklı kültürle kaynaşma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Türkiye Avrupa birliğine girecek mi, girmeyecek mi tartışmaları var. Türkiye bazen çok yakın, bazen de çok uzak oluyor. Türkiye’nin Avrupa birliğine girmesini destekliyoruz. Çünkü bizim de gelişmemiz ve büyümemiz için önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.
 
HEDİYELER VERİLDİ
Konuşmaların ardından Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Mustafa Serat, Serpil Sevgi öğrencilere içinde şapka, türk bayrağı ve parfümlerin bulunduğu hediye çantasını takdim etti. Düzenlenen programa Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Mustafa Serat, Serpil Sevgi, Comenıus Projeleri kafile Başkanı Annadora Riondino, Yanıkağıl Ortaokulu Müdürü Ercan Küçük ve İngilizce Öğretmeni Ela Uzcan, öğretmeneler ve öğrenciler katıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER