Kimsenin Yapamadığını Kadın Muhtar Yaptı

Çorlu’da Cemaliye Mahallesi Muhtarı 66 yaşındaki Ali Başlar, kalp krizi geçirerek öldü. Muhtarın ölümünün ardından asil ve yedek azalar da görevlerinden istifa edince bir haftadır muhtarsız kalan mah

GÜNDEM 5.10.2013 18:30:00 0
 Kimsenin Yapamadığını Kadın Muhtar Yaptı
21 mahalleden biri olan 14 bin nüfusa sahip Cemaliye Mahallesi Muhtarı Ali Başlar’ın yaşamını yitimesi üzerine muhtarlık için azalardan biri arasında seçim yapılması istendi. Ancak asil ve yedek listede bulunan azaların hepsi istifa etti.
 
VATANDAŞ İŞLEMİNİ YAPTIRAMADI
Mahalle muhtarlığı görevini üstlenen hiç kimse olmayınca vatandaşlar işlemlerini yaptıramadı. Çok sayıda mahalle sakini durumu dilekçeyle Kaymakamlığa bildirdi. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan konuyla ilgili olarak tüm mahalle muhtarlarını topladı. Ancak 19 mahalle muhtarı Cemaliye Mahallesi için velaket görevini kabul etmezken Reşadiye Mahalle Muhtarı Reşadiye Yelda Tuncer velaket görevini kabul etti.
 
DİĞER MUHTARLAR KABUL ETMEDİ
Vekalatini aldığı Cemaliye Mahallesiyle birlikte toplam 47 bin kişiye hizmet verecek olan Reşadiye Mahallesi Muhtarı Yelda Tuncer, bu görevi aldığı için pişman olmadığını söyledi. Bir muhtar arkadaşının hayatını kaybetmesi sonucu mahallenin muhtarsız kaldığını söyleyen Tuncer, “Bu görev için diğer muhtar arkadaşlara teklif yapıldı. Ancak göreve talip olmayınca ben aldım. Hiçbir korkum yok ben zaten kendi mahallem ile ilgili olarak tüm muhtarların bir arada olduğu binada bu işi yapıyorum. Zor olacağını düşünmeden kabul ettim" ifadelerini kullandı.
 
Haber / Emine LALE