Camiler Hayatımızın Bir Parçasıdır

Ülkemiz genelinde kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı, Çerkezköy’de Müftülük tarafından düzenlenen panelle start aldı. Geniş katılımın sağlandığı panelde konuşan Çer

GÜNDEM 4.10.2013 00:22:00 0
 Camiler Hayatımızın Bir Parçasıdır
HUZUR BULDUĞUMUZ MEKÂNLARDIR
Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları Çerkezköy Müftülüğü tarafından organize edilen panel programı ile başladı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Müftü Tuna, Camiler ve Din Görevlilerinin önemine işaret etti. Tuna, “1989 yılından beri ülkemizde kutlanan camiler ve din görevlileri haftası, camilerimizin öneminin anlaşılması bakımından oldukça önemlidir. Cami, toplayan birleştiren, inananların huzur bulduğu, dertlerini paylaştığı mekânlardır. İnsanımız dışarıda olmadığı derecede camilerimizde özgürdür.  Hiç kimse işinden ve yaşayışından dolayı yadırganmaz. Umum kaidelere ters düşmemesi kaydıyla istediği gibi giyinebilir” ifadelerini kullandı.
 
CAMİLERİN HAYATIMIZIN MERKEZİNDEDİR
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 14 günlük yolculuğu sonrasında ilk mescidi inşa ettiğini söyleyen Tuna, “Mekke’den Medine’ye göç ettiklerinde Kuba Mescidi’ni kurarak, inananların bir araya gelmesini sağlamıştır. Medine’de de Mescidi Nebevi’yi yaptırarak Müslümanların bir araya gelmelerini sağlamıştır. Camilerin yapıldıkları mekânlar incelendiğinde bunların şehir merkezlerine kurulduklarını görüyoruz. Ticaret ve sosyal yapı ile iç içe olmaları, camilerin hayatımızın merkezinde olduğu anlamına gelmektedir” dedi.
 
CAMİLER EĞİTİM KURUMUYDU
İlim tahsili konusunda sistemli bir yapı olmadığı zamanlarda camilerin eğitim kurumları olarak kullanıldığını kaydeden İlçe Müftüsü Tuna,  “Peygamber Efendimiz camilerde ilme son derece önem verirdi. 400 öğrencinin yatılı kaldığı camiler vardı. Bu camilerin ihtiyaçlarını gideren görevliler bulunurdu. Bu da, camilerin sadece ibadet amaçlı kullanılmaması gerektiğine işaret etmektedir” açıklamalarında bulundu.
 
 
 
 
 
 
ALLAH, MİNARELERİMİZİ EZANSIZ, VATANIMIZI MABETSİZ BIRAKMASIN
Çerkezköy Müftülüğü tarafından organize edilen program daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Mehmet Zeki Yılmaz’ın konuşmaları ile devam etti. Tekirdağ ili rutin denetlemeleri nedeni ile Çerkezköy’de bulunduğunu belirten Zeki Yılmaz, “Camiler Milletimizin temel değerlerindendir. Camilerimiz müminleri Rablerine kavuşturan mekânlardır. Camilerimiz, huzur bulduğumuz, dertlerimizi paylaştığımız, aynı amaçla gönüllerimizi birleştirdiğimiz en değerli mekânlarımızdır. Allah, minarelerimizi ezansız, vatanımızı mabetsiz bırakmasın.” Temennisinde bulundu.
 
PANEL SUNDULAR
Program, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Sunumda camilerin önemi ve sosyal hayata etkilerine vurgu yapıldı. Sunum sonrasında Çerkezköy Müftülüğü personeli tarafından  ‘Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler’ konulu panel sunuldu. Panele, Abdullah Karacan, İlhan İlke, İrfan Öz, Şaban Aksoy ve Ahmet Baksi hocalar konuşmacı olarak katıldı. Camiler ve Din görevlileri haftası etkinliği çerçevesinde düzenlenmiş olan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna,  Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak,  CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ