3’üncü Camimiz Proje Aşamasında

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Müftülüğü görevine atanan Yusuf Tuna’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sosyal belediyeciliğin temelinde insan merkezli bir

GÜNDEM 3.10.2013 00:00:00 0
 3’üncü Camimiz Proje Aşamasında
CAMİLER KUTSAL MABETLERDİR
Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’ya, yeni görevinde başarılar dileyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “İlçemize hoş geldiniz. Camilerimiz insanları bir arada yaşatan ve her türlü ayrımcılığa karşı gelerek insanlığı tek çatı altında huzura ortak eden kutsal mabetlerdir. Kardeşlik ağları ile örülen, yardımlaşmanın manevi hazzı ile gökyüzüne yükselen camilerimiz hepimizin ortak değeridir. Camilerimizi yaşatmak, camilerimizi korumak, Cemaatin ortak görevidir. Bu ödev ve sorumluluk ile Veliköy’ümüzde bulunan her iki camimize de yardımlarda bulunuyoruz” dedi.
 
CAMİMİZ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞMUŞ OLACAK
Veliköy Belediyesi’ne ait toplu konut alanı içerisindeki araziyi Cami yapılması için tahsis ettiklerini söyleyen Hanifi Belindir, “Yunus Emre Camii olarak yapımına başladığımız üçüncü camimizin dernek yönetimini oluşturduk ve faaliyetler olağanca hızıyla sürüyor. Derneğimiz ile istişare halindeyiz. Yunus Emre Camimiz şuan proje aşamasındadır. İlerleyen günlerde inşallah Veliköy’ümüzün üçüncü camisinin temelini el birliği ile hep birlikte atarız. Ayrıca Hürriyet Meydanı kapsamında Merkez Camimizde yapmış olduğumuz bazı tadilat ve düzenlemelerin sonuna gelmiş durumdayız. Modern Gasilhane ve morgu içerisinde barındıran yeni şadırvanımız kısa zaman içerisinde halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle Veliköy’e yakışır bir meydan oluşturmakla birlikte, yapılacak olan tadilat ve peyzaj çalışmaları eşliğinde Merkez Camimizin modern bir görüntüye kavuşmasını sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Kutsal mabetlerin yapımında ve yaşamasında emeği geçen, ve yenilerinin eklenerek minarelerinin gökyüzünde yerini almasına vesile olan herkese, hayırseverlere, din görevlilerine, Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanları’na yöneticilerine teşekkür eden Belindir, “Bu duygu ve düşünceler eşliğinde tüm diyanet çalışanlarının 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Cami ve Din Görevlileri Haftası’nı en kalbi hislerimle tebrik ediyorum” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ