Reyap’ta Neler Oluyor?

Evli ve 2 çocuk babası olan Dinçer Kasap, geçtiğimiz gün Çerkezköy’de geçirdiği bir kaza sonrasında sağ elinde derin kesikler oluştu. Tedavi amacıyla Çorlu’daki bir özel hastaneye kaldırılan

GÜNDEM 29.09.2013 21:59:00 0
 Reyap’ta Neler Oluyor?
AMELİYAT İÇİN NAKİT PARA İSTENDİ
Geçirdiği kaza sonrasında acil olarak Çerkezköy’deki özel bir hastaneye kaldırılan Dinçer Kasap, kendisine yapılan ilk müdahalenin ardından tedavisi için Çorlu’daki özel bir hastanede ameliyat olması gerektiğini öğrendi ve soluğu Çorlu Özel Reyap Hastanesi’nde aldı. Sağ elindeki derin kesiklerin ameliyat yapılması için Çorlu’ya gelen Dinçer Kasap’a; ameliyat olması için nakit para vermesi gerektiği söylendi. Elindeki kesiğin tedavisinin yapılması için bu teklife tamam diyen Dinçer Kasap, 40 dakika süren ameliyat sonrasında cebinde nakit para çıkmayınca Çorlu’daki arkadaşlarını arayarak yardım istedi.
 
KREDİ KARTI GEÇMİYORMUŞ
 Ameliyathane çıkışında canının derdine düşen Dinçer Kasap, hastaneye gelen arkadaşlarının vezne önünde pazarlık yaptığı görünce çok şaşırdı. Dinçer Kasap o anları şöyle anlattı. “Hastane tarafından benden istenilen para cebimden çıkmayınca Çorlu’daki arkadaşlarımı aradım. Çerkezköy’den acil olarak Çorlu’daki bir özel hastaneye geldiğimi ve ameliyat parasını ödemek için üzerimde nakit para olmadığını söyledim. Kredi kartı geçmiyormuş. Bende arkadaşlarımdan nakit para getirmelerini istedim. Arkadaşlarım hastaneye geldiler. Onlarda kredi kartlarını vermek istediler ancak kredi kartı geçmiyor cevabını aldılar” diye konuştu.
 
1,5 SAATTİR HASTANEDE BEKLİYORUM
Arkadaşlarının kredi kartlarının harcama limitlerinin hastaneden istenilen paradan çok fazla olduğunu kaydeden Dinçer Kasap,  “Nakit param olmadığı için 1,5 saattir hastanede bekliyorum. Çorlu’daki arkadaşlarım geldi. Şimdi bana nakit para bulacaklar, ondan sonra çıkacağız” dedi. Çorlu’da faaliyet gösteren Kuşçular Derneği Başkanı Aytaç Göçmen “Cebinde nakit para olmadığı için hastanede rehin kalan arkadaşımız, dernek üyemiz Dinçer Kasap bizi aradı. ‘Abi ben burada rehin kaldım, kredi kartı geçmiyormuş, nakit para istiyorlar, bana yardım edin’ dedi. Bizde hemen hastaneye geldik” dedi.
 
GİDİN BANKADAN NAKİT ÇEKİN GELİN
Arkadaşları ve dernek üyeleri Dinçer Kasap’a kefil olduklarını kaydeden Kuşçular Derneği Başkanı Aytaç Göçmen, “Hastane veznesine saatin çok geç olduğunu, arkadaşımızı şimdi bırakmalarını söyledik. Yarın gelip hastane ücretini ödemeyi teklif ettik ama olmaz dediler. Kartlarımızı veriyoruz gidin bankadan nakit çekin gelin diyorlar” ifadelerini kullandı. Kendilerinin Çorlu’da faaliyet gösteren kişiler olduğunu kaydeden Kuşçular Derneği Başkanı Aytaç Göçmen; “Bankalar bile bize binlerce lira kredi açıyor, ancak 300-500 TL borç için bu hastane bize güvenmiyor. Bu nasıl iş anlayamadım, bunun nedeni çözemedim” dedi.
 
İKİNCİ ŞOK; FATURA KESEMEYİZ
Yaşanan bu olayların sonrasında özel hastane kapısında 1.5 saat rehin kalan Dinçer Kasap’ın arkadaşları kendi aralarında nakit para toplayarak arkadaşlarının hastanede rehin kalmaktan kurtardı. Kendi aralarında topladıkları nakit para ile yapılan ödeme sonrasında hastane veznesinden fatura isteyen Dinçer Kasap’ın arkadaşları 2. Bir sürpriz ile karşılaştı. “Bu saatte fatura kesemeyiz, Pazartesi gelin.” Kredi kartı geçmediği için kendi aralarında para toplayarak hasta arkadaşlarını Çorlu’daki özel hastaneden kurtaran Dinçer Kasap’ın arkadaşları “şimdide fatura vermiyorlar bu nasıl iş, bu adam; iş yerine gidince nasıl ispat edecek, ödemeyi yaptık neden makbuzunu vermiyorlar, bu adam fatura için Çerkezköy’den buraya tekrar mı gelecek?” diye sordu. Edinilen bilgilere göre; bazı işletmeler kredi kartı kullandırmak istemiyor, kredi kartı kullanımı esnasında her işlem kayıt altına alınıyor, oysa nakit ödemelerde kayıt dışı uygulama çok kolay oluyor. Kayıt dışı ise vergi kaçırmanın en kolay yolu.
 
Haber / Şaban KARDEŞ