ÇOSB’den Üyelerine Fiber Hizmet

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Türk Telekom arasında imzalanan protokol ile ÇOSB’deki işletmeler Türk Telekom’un hızlı ve gelişmiş geniş bant hizmetlerinden yararlanarak rekabet güçlerini artt?

GÜNDEM 25.09.2013 09:10:00 0
ÇOSB’den Üyelerine Fiber Hizmet
İMZA TÖRENİ DÜZENLENDİ
ÇOSB ile Türk Telekom arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde dün saat 11.00’da ÇOSB Hizmet Binası’nda imza töreni düzenlendi. Törene ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, Türk Telekom Tekirdağ İl Müdürü Dilek Çetintaş ve Türk Telekom yöneticileri katıldı.
 
HIZ VE VERİM KATACAK
Türk Telekom, imzalanan protokol kapsamında bölgedeki işletmelere iletişimde hız ve verim katacak. Gelişmiş ses ve geniş bant hizmetleri ile zorlu pazar koşullarında firmaların daha güçlü hale gelmelerini sağlayacak. Fiber optik altyapı üzerinden sunulacak katma değer hizmetler, bölgedeki sanayicilerin sağlıklı, kesintisiz ve sürekli hizmet almasına imkan tanıyacak. Türkiye’nin öncü, örnek ve çevreci bir OSB’si olduklarını belirten ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, “Aynı zamanda ihracat ve istihdam üssüyüz. Türkiye’nin en büyük ilk 3 OSB’sinden biriyiz. Amacımız katılımcılarımızın yüksek teknolojili, katma değeri yüksek üretimle sürdürülebilir rekabet güçlerini en yüksek seviyeye çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.
 
SANAYİNİN SÜPER LİGİNE DAHA ÇOK TEMSİLCİ VERECEĞİZ
ÇOSB bünyesindeki firmaların altyapılarını yenileyerek küresel rekabette ve ihracatta daha iddialı bir konuma gelmelerine katkı sağlamak istediklerini söyleyen Sarıoğlu, “Açılışını yaptığımız bu fiber optik altyapıyı kısa sürede planlayıp gerçekleştirdik. ÇOSB katılımcısı firmalar, fiber optik altyapı ile üretim ve hizmet kalitelerini yükseltecekler. Verimliliklerini artıracaklar” dedi. ÇOSB’den İstanbul Sanayi Odası’nın ‘En büyük 500 Şirket Araştırması-2012’ listesinde 13, ‘İkinci En Büyük 500 şirket araştırması-2012’ listesine de 19 firma girdiğini söyleyen Sarıoğlu, “Önümüzdeki yıllarda yeni yatırımlarımızla sanayinin süper ligine daha çok temsilci vereceğiz. Faaliyetteki 228 firma ve 60 bin kişilik istihdamla Türkiye’nin en gözde OSB’si olan ÇOSB yönetimi olarak Türk Telekom’la yaptığımız işbirliği sayesinde katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.
 
AMACIMIZ KESİNTİSİZ HİZMET SUNMAKTIR
Bölgeyi fiber optik kablo ile donatarak telefon ve internetin mevcut hızını 30 kat arttıracaklarını kaydeden Ömer Sarıoğlu, “Amacımız kesintisiz hizmet sunmaktır. Doğru tercihi yaptığımıza inanıyorum” dedi. Türk Telekom’un müşterileri için dünya standartlarında, modern, kaliteli iletişim hizmetleri sunmayı hedeflediğini söyleyen Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca ise sanayicilerin global pazardaki rekabet gücünü artırmak, ülkemiz ekonomisine yatırım ve istihdam anlamında daha verimli katkı sağlayabilmelerine destek olmak için OSB’lere önem verdiklerini belirtti. Akarca, “ÇOSB’de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına fiber altyapımız, gelişmiş ses ve geniş bant çözümlerimiz ile hız ve verim kazandırmayı, böylece rekabet güçlerini daha da yükseltmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.
 
2023 İÇİN İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR
Türk Telekom’un geçtiğimiz yıl 2.4 milyar dolar yatırım yaptığını anımsatan Akarca, “2023 için iddialı hedeflerimiz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için teknolojik olarak kendimizi geliştirmeliyiz” dedi. Ülke genelinde 170 bin kilometre fiber çekildiğini ifade eden Türk Telekom Tekirdağ İl Müdürü Dilek Çetintaş da “Tekirdağ’da 2 bin 700 kilometre fiber optik altyapımız var. Çorlu’da müşterilerimizin yüzde 40’ı fiberleşti” dedi. Konuşmaların ardından Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu tarafından protokol imzalandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ