Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Kutsal topraklara gidecek olan Hac ı adayları önceki gün, akşam namazını müteakiben yakınlarının duaları eşliğinde Osmanlı Camii önünden yolcu edildi. Hz. İbrahim’in inşa ettiği Allah’Ä?

GÜNDEM 23.09.2013 13:26:00 0
Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
Çerkezköy’den Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan Hacı adayları önceki akşam dualarla uğurlandı.
 
 
Çerkezköy, Hayrabolu ve Saray ilçelerinden toplam 42 Hacı adayı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çekilen kura sonucunda kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Önceki gün akşam namazına müteakip sevenlerinin duaları eşliğinde kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının İstanbul 5. Kafile 3. Gurup’ta yer aldığı belirtildi. 25’i Çerkezköy, 6’sı Saray ve 11’i de Hayrabolu’dan olmak üzere toplam 42 kişilik Hacı Adayı kafilesi, dün saat 03.25’te Atatürk Havalimanı’ndan yola çıktı. Toplam 34 gün kutsal topraklarda kalacak olan İstanbul 5. Kafile 3. Gurubun, ekim ayının son haftasında geri dönmesi bekleniyor.
 
 
 

KÂBE ALLAH’IN VARLIĞINA İŞARETTİR
Hacı adaylarının Çerkezköy’den uğurlanması esnasında
 konuşan Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Hz. İbrahim’in inşa ettiği Allah’ın Evi’ne yolculuktan daha güzel bir şey olamayacağını belirtti. Tuna, “Kâbe’nin varlığı Allah’ın birliğinin işaretidir. Allah’ın Evi’ni ziyaret etmek kelimelere sığdırılacak bir mertebe değildir. İnşallah sizler çıkmış olduğunuz yolculuğun hazzına vararak, görevini layıkıyla yapanlar olarak geri dönersiniz” ifadelerini kullandı.

 
 
haber/Asım  YAVUZ