Sonuç Belli Ama Aday Belli Değil

Seçim çalışmaları çerçevesinde ilçedeki birçok STK ve esnafla görüşerek belediye başkanlığı için destek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri önc

GÜNDEM 23.09.2013 13:20:00 0
Sonuç Belli Ama Aday Belli Değil
HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLER
Aday adayı olmaya karar vermeden önce seçim çalışmalarının bu kadar zor olacağını tahmin etmediğini belirten CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Ensar Sivri, CHP’li aday adaylarının hepsinin birbirinden değerli isimler olduğunu kaydetti. Aday adaylarından birçoğunun daha önce partide görev almış kişiler olduğunu söyleyen Sivri, “Partimiz bu dönem çok konuşuluyor. Bazı rakip partiler, CHP’nin halktan gördüğü ilgi karşısında rahatsız oldu” diye konuştu.
 
SEÇİM BÜROLARIMIZIN KAPATILMASI İSTENİYOR
Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar kapsamında CHP’li Aday Adaylarının astıkları afişlerin indirilmek istendiğini öne süren Ensar Sivri, “Neye dayanarak böyle bir karar aldıklarını bilmiyoruz. Yüksek seçim kurulu da bu gelişmeleri inceliyor. Ak partilileri o kadar rahatsız etmişiz ki artık afişlerimizi bile astırmıyorlar” diyerek, İl Emniyet Müdürlüğü’nce alındığını iddia ettiği kararın aslında Ak Parti tarafından alındığını savundu. CHP’nin tüm aday adaylarının vatandaş ile buluşacağı irtibat büroları olduğunu kaydeden Sivri, “Bu seçim bürolarının da kapatılması isteniyor. Süreci takip ediyoruz. Kısaca Ak Partilileri ve diğer partileri CHP olarak rahatsız ettik” dedi.
 
HALK BİZİ KUCAKLIYOR
2014 yerel seçimlerini CHP’nin kazanacağından emin olduğunu söyleyen Ensar Sivri, “Geçtiğimiz dönemde de seçimleri alacaktık ama bir takım siyasi oyunlarla adayımız Metin Dönmez kazanamadı. Bu dönem gerçekten çok farklı bir hava var. Vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi’ne haksızlık yapıldığını görüyor. Kızılpınar ve Veliköy’e gittiğimizde Vanlı, Erzurumlu kardeşlerimizin hepsi bizleri kucaklıyorlar. Partimize ve bizlere inanılmaz bir ilgi var. Vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanacağından emin ama seçime hangi aday ile gideceğini bilmiyor” ifadelerini kullandı.
 
ADAY ADAYLARINDAN BİRİ İPİ GÖĞÜSLEYECEK
Ensar Sivri’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, “Aday adaylarından birisi bu ipi göğüsleyecektir. Bu tek adayın Cumhuriyet Halk Partisi’ne CHP’ye bağlı aydın, çağdaş ve çok doğru projelerle gelmesi gerekiyor. Seçimlerde de tüm aday adaylarını arkasına alarak kazanması gerekiyor” dedi. Belediyenin çağdaş, katılımcı, şeffaf ve ulaşılabilir olması gerektiğini söyleyen Orhan, “Toplumcu belediyecilik anlayışı ile öncü, yaşamın her alanında fırsat eşitliği sağlayıcı, sağlıklı bir kent olma gelişiminin sağlanarak kültür sanat ve sosyal dayanışmada yaratıcı olmalıdır. Ayrıca zenginleştirici, bütünleştirici, geliştirici, değiştirici ve katılımlı bir anlayış tesis edilmelidir. Geleceğin şekillendiricileri çocukların, bir arada özgürce ve sanatla, müzikle büyümelerini sağlayıcı ortamlar ve faaliyetler oluşturmalıdır” dedi. Ziyarette Ensar Sivri de Atatürkçü Düşünce Derneği’ne kaydını yaptırdı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ